Tele2 omogućuje besplatni podatkovni promet učenicima osnovnih i srednjih škola

blank

Od ponedjeljka će svim učenicima osnovnih i srednjih škola, korisnicima Tele2 usluga, biti omogućen besplatan pristup internetu

Svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj omogućava se besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu.

Do sada su te sadržaje besplatno koristili samo učenici u sklopu obrazovne reforme Škola za život, a sada besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr.

Tele2 je također, u sklopu priprema Ministarstva znanosti i obrazovanja za održavanje nastave na daljinu, u redovitom kontaktu s Ministarstvom radi dogovora oko osiguravanja određenog broja dodatnih SIM kartica i njihovog prioritetnog redoslijeda dodjeljivanja. Iako je količina raspoloživih SIM kartica u ovom trenutku ograničena, Tele2 će, kao i do sada, nastojati podržati nadležno Ministarstvo, u skladu s mogućnostima u ovoj izvanrednoj situaciji.

Naime, Tele2 podržava Ministarstvo od prvog dana provođenja obrazovne reforme Škola za život i učenicima koji su odabrali Tele2 kao svog operatora, kontinuirano od 2018. godine omogućava besplatne gigabajte mjesečnog podatkovnog prometa kao i besplatan pristup internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u obrazovnoj reformi i koje su predmetni sadržaj stavile na za to predviđene stranice u sklopu Škole za život.

– Zdravstvena sigurnost najmlađih članova zajednice i njihovih obitelji, bez razmišljanja nas je motivirala na korak više i proširenje naše dosadašnje podrške nadležnom Ministarstvu, u želji da učenicima omogućimo nastavak obrazovanja, poručuju iz Tele2. Također, u Tele2 smatraju da su telekomunikacije jedan od strateških sektora te će i u ovim izvanrednim okolnostima biti fokusirani na kontinuitet usluge svim korisnicima.

U Hrvatskoj je do sada zabilježeno 31 oboljela osoba sa COVID-19 bolesti, od kojih je ukupno 8 oboljelih osoba u Primorsko goranskoj, 10 u Gradu Zagrebu, 4 u Varaždinskoj, 6 u Istarskoj, 1 u Sisačko –moslavačkoj, 2 u Zagrebačkoj županiji. Od ukupno 31 oboljelih 21 građana se zarazilo u inozemstvu (Italija, Njemačka, Austrija), a ostalih 10 su njihovi bliski i uglavnom obiteljski kontakti.

Laboratorijski potvrđenih oboljelih od COVID-19 bolesti u svijetu (izvor ECDC): 133 860

Broj umrlih u svijetu (izvor ECDC): 4 967

Broj oboljelih u Europi (EU/EEA i UK – izvor ECDC): 28 297

Broj umrlih u Europi (EU/EEA i UK): 1191