Tele2 u Hrvatskoj ima 897.000 korisnika

blank

2018. godina za Tele Hrvatska dobro je završila – imaju 897.000 korisnika, što je 7% odnosno 57.000 više nego u godini prije.

Uz povećanje broja korisnika Tele2 mobilne mreže u 2018. godini veže se i rast od 14% u segmentu pretplatnika dok je broj prepaid korisnika u malom padu. Istovremeno, ostvaren je i rast broja poslovnih korisnika za 21%, a povećali su broj djelatnika koji skrbe o korisnicima na 268, što je 37% više nego u 2017. godini.

U 2018. Tele2 Hrvatska je ostvarila odlične rezultate u svim segmentima poslovanja – prihod od krajnjih korisnika u iznosu od 803 milijuna kuna dok EBITDA iznosi 307 milijuna kuna uz EBITDA maržu od 22%. Nadmašeni su svi dosadašnji rezultati pa se po mnogim pokazateljima prošla godina može smatrati rekordnom.

Prihod od krajnjih korisnika iznosi 803 milijuna kuna, što je rast od 15% u odnosu na prošlu godinu, dok ukupan prihod iznosi 1,4 milijarde kuna, što je porast od 7%. U 2018. godini investicije su povećane za 32%, a Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska, u 2019. je najavio povećanje investicija za 100%.

blank
Viktor Pavlinić i Petar Štefanić poslovne su rezultate predstavili u formi TV dnevnika

Naše poslovanje u prošloj godini raslo je u svakom segmentu i iznimno sam zadovoljan postignutim rezultatima. Osim rasta financijskih pokazatelja, bilježimo i rast investicija, koje u ovoj godini planiramo udvostručiti. Tu je prvenstveno riječ o sredstvima koja su usmjerena na unaprjeđenje kvalitete mreže, gradnju baznih stanica i podizanje kvalitete usluga koje pružamo krajnjim korisnicima. Posebno nas veseli što su naša ulaganja, ali i jedinstvenu ponudu poput neograničenog interneta, odnosno, BEZBROJ GB prepoznali i naši korisnici, što potvrđuje činjenica da smo prošlu godinu zaključili s rastom baze korisnika od 7%. Jasno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših zaposlenika jer su upravo oni ključ našeg uspjeha. Tako je naš rast poslovanja popraćen i rastom zaposlenika od gotovo 40%, a taj trend svakako namjeravamo nastaviti u budućnosti”, izjavio je Viktor Pavlinić.