Prve informacije o LG G8 ThinQ

blank

Službeno je potvrđeno da će novi LG G8 ThinQ dolaziti s prednjom kamerom ToF.

Novi LG G8 ThinQ bit će predstavljen na Mobile World Congressu 2019 u Barceloni, a jedna od glavnih novosti je prednja ToF kamera. Time-of-Flight (ToF) kameru ljubiteljima selfie fotografija na pametnim telefonima diljem svijeta omogućit će suradnja LG Electronicsa i Infineon Technologies AG koji su se udružili kako bi predstavili vrhunsku tehnologiju.

Uz pomoć Infineonovog senzora slike REAL3 LG G8 ThinQ donosi kameru za selfije s poboljšanom sigurnošću i mjerenjem dubine. Ovaj senzor pružit će novu razinu mogućnosti prednje kamere u pametnom telefonu zahvaljujući udruženoj stručnosti tvrtki Infeon i pmdtechnologies na području algoritama za obradu tzv. 3D oblaka točaka (3D point clouds tj. skupa podatkovnih točaka u prostoru nastalih 3D skeniranjem).

I dok ostale 3D tehnologije koriste složene algoritme za izračunavanje udaljenosti objekta od objektiva fotoaparata, senzor slike ToF daje točnije rezultate korištenjem infracrvenog svjetla koje se reflektira od objekta. ToF je s velikom brzinom odziva brži i učinkovitiji kod ambijentalnog osvjetljenja, smanjujući tako opterećenje aplikacijskog procesora, a time i potrošnju energije.

Tehnologija ToF se naširoko koristi u raznim biometrijskim metodama autentifikacije kao što je prepoznavanje lica. Budući da ToF vidi objekte u 3D-u te na njega ne utječe svjetlost iz vanjskih izvora, pruža izvrsnu brzinu prepoznavanja u vanjskim i unutrašnjim prostorima što je idealno za implementaciju proširene stvarnosti (AR) i aplikacija virtualne stvarnosti (VR).

Njemački proizvođač poluvodiča Infineon omogućava visoko pouzdanu primjenu u automobilskoj industriji, energetici i digitalnoj sigurnosti. Tvrtka je razvila tehnologiju ToF koja se koristi u modelu LG G8 ThinQ te koja je namijenjena premium pametnim telefonima, ali i onima srednje klase. Spremni su napraviti revoluciju na tržištu, a Infineon očekuje da će se 3D kamere u sljedećih pet godina naći u većini pametnih telefona

Imajući u vidu LG-ev cilj pružanja stvarne vrijednosti korisnicima svojih mobitela, naš najnoviji flagship model od samog je početka osmišljen tako da sadrži tehnologiju ToF kako bi korisnicima pružio jedinstven i siguran sustav verifikacije, ali ne na uštrb mogućnosti kamere,“ rekao je Chang Ma, stariji predsjednik i voditelj Odjela proizvodne strategije u kompaniji LG Mobile Communications. „LG G8 ThinQ s tehnologijom ToF bit će idealan izbor za korisnike koji traže vrhunski pametni telefon s iznimnim karakteristikama kamere.

Pročitajte povijest LG-jevih modela iz serije G, a posljednji model je bio LG G7 ThinQ.

blank
LG G7 ThinQ sa 6,1” QHD+ zaslonom, Boombox zvučnikom te dvostrukom stražnjom AI kamerom