Tele2 u prvom tromjesečju 2019: rast prihoda 10 posto

blank

U svim ključnim segmentima, od prihoda od krajnjih korisnika usluga te prihoda od opreme odnosno uređaja Tele2 Hrvatska bilježi rast

U prvom tromjesečju 2019. godine Tele2 Hrvatska je nastavio s trendom dobrih poslovnih rezultata. Ostvareni su ukupni prihodi u iznosu od 337 milijuna kuna što je rast od 10%. EBITDA je rasla 157% u odnosu na prošlu godinu te iznosi 64 milijuna kuna, bez utjecaja MSFI-a 16. EBITDA marža bez utjecaja MSFI-a 16 iznosi 19% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 8%.

Broj korisnika je porastao za više od 50 tisuća u odnosu na prvo tromjesečje 2018. godine, a krajem prvog tromjesečja 2019. značajan dio Tele2 mreže nadograđen je dodatnim kapacitetima, puštanjem u rad novododijeljenih 2x 10 MHz radiofrekvencijskog spektra u pojasu 2100 MHz.

Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2

Nakon iznimno uspješne 2018. godine, ključni financijski pokazatelji su rasli i u prvom tromjesečju ove godine što ukazuje na nastavak pozitivnog trenda. Kao izazivaču na telekomunikacijskom tržištu, zadovoljstvo naših korisnika nam je na prvom mjestu i kontinuirano ulažemo dodatne napore kako bismo im pružili najbolju moguću uslugu. Tako smo početkom ove godine postali prvi teleoperater na tržištu koji je ukinuo plaćanje naknade korisnicima bonova za pristup mreži. Osim ulaganja u naknade, u prvom tromjesečju ove godine bilježimo i rast investicija za 25%. Ulaganjima u proširenje radiofrekvencijskog spektra te gradnju infrastrukture želimo dodatno unaprijediti kvalitetu naše mreže i usluge. Naša ulaganja u korisničko iskustvo i unaprjeđenje kvalitete mreže su prepoznati i od strane korisnika te nas posebno veseli značajan rast broja korisnika u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine. Jasno, ovakvi izvrsni rezultati ne bi bili mogući bez motiviranih i angažiranih zaposlenika pa tako s ponosom mogu reći da je Tele2 tim u prva tri mjeseca ove godine narastao za više od 30%, a u skoroj budućnosti planiramo dodatna zapošljavanja“, izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Istovremeno, Tele2 Grupa kojoj Tele2 Hrvatska pripada objavila je da su ukupni prihodi u prvom tromjesečju manji za 1% te iznose 7,2 milijardi švedskih kruna. EBITDA je rasla 8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine te je iznosila 2,3 milijardi švedskih kruna.