U Barceloni smo, uskoro počinje Mobile World Congress 2021

blank

Ne propuštamo niti ovogodišnji MWC21. Stigli smo u katalonski grad željni noviteta i novih tehnologija, a stiže i Elon Musk

Jedan od najbitnijih događaja u svijetu mobilne telefonije počinje 28. lipnja i traje do 1. srpnja 2021. Nakon otkazanog prošlogodišnjeg MWC20, organizatori su ovogodišnji Mobile World Congress 2021 prebacili s kraja veljače na kraj srpnja, što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Očekuje se od 30.000 do 50.000 posjetitelja, a jedan od noviteta svakako je i događaj Cloud City na kojem će se održavati zanimljivi govori, panel diskusije i intervjui, ali i koncerti. 28. lipnja nastupa Rosario Flores, 29. lipnja na pozornici će se pojaviti Jon Bon Jovi dok će 30. lipnja nastupiti DJ Afishal.

blank

blank

Na kongresu će nastupiti brandovi poput TCL, Huawei, Vivo, neke Samsungove podružnice, Amazon Web Services, ZTE, tu je i hrvatski Infobip, ali je primjetno da nedostaju mnoga imena koja su do sada bili redoviti izlagači na MWC-u. Glavni govornici ove godine bit će Elon Musk (na žalost, samo virtualno iz Kalifornije), Nik Storonsky iz Revoluta, Ryan Ding iz Huaweija, Timotheus Höttges iz Deutsche Telekom (vlasnik našeg operatora Hrvatski Telekom) te mnogi drugi.

blank

Ovogodišnji MWC je hibridni događaj tako da se na njemu može sudjelovati uživo ili virtualno. Iako je prvotni ugovor iz 2015. godine podrazumijevao održavanje Mobile World Congressa do 2023. godine, zbog prošlogodišnjeg otkazivanja MWC20 Barcelona je dobila dodatnu godinu te je ugovor s katalonskim partnerima produžen do 2024. godine.

blank