U Vrbovcu su plinska brojila spojena na A1 IoT mrežu

blank

Vrbovčani više ne moraju otvarati vrata djelatnicima Plina Vrbovec. Umjesto njih, sav posao obavljaju senzori i IoT mreža A1 Hrvatska

Uz efikasnost očitovanja, uvođenje plinske senzorike u Gradu Vrbovcu ostvaruje uštede, ali i štiti same građane i poslovne subjekte od neželjenih krađa, kvarova, upozorava ih ako dođe do pretjerane potrošnje te će o tome primiti obavijest. Skraćuje se i vrijeme prikupljanja podataka za sam obračun plina, a pametno rješenje olakšava proces u vremenu pandemije Covid-19.

I građanima je jednostavnije jer ne moraju biti kod kuće u vrijeme očitavanja plina. Uz naprednu analitiku unaprjeđuje se poslovanje te optimizira proces i smanjuju troškovi održavanja infrastrukture. U obzir treba uzeti i točnost dobivenih podataka.

blank

Uz naprednu senzoriku i IoT mrežu podaci se prikupljaju na daljinu, a zatim se generiraju analize u gotovo realnom vremenu. Rješenje za pametno mjerenje i udaljeno očitanje stanja brojila za Plin Vrbovec realizirala je A1 Hrvatska s vlastitim razvojem ICT usluga i rješenja.

Uz nacionalnu pokrivenost NB-IoT mrežom, A1 Hrvatska omogućuje digitalizaciju velikog broja različitih mjernih mjesta u cjelokupnoj mreži – i to od točke ulaza, preko cijele distributivne mreže sa svim svojim podsegmentima, pa do točke primopredaje i obračuna energenata (OMM).