Upoznajte Beth, virtualnu pomoćnicu za različite vrste osiguranja

blank

Beth je pametna virtualna asistentica koja podržava interakciju osiguravajućih društava sa svojim kupcima i njihovim agentima

IBM i tvrtka Ablera iz Bugarske s virtualnom asistenticom Beth stvaraju novo iskustvo korisnika osiguranja. Ablera kroz IBM Garage i u suradnji s IBM-ovim stručnjacima stvara platformu za razgovor baziranu na pametnoj kognitivnoj umjetnoj inteligenciji.

Ablera, bugarska tvrtka specijalizirana za razvoj poslovnih digitalnih usluga pogonjenih s AI/ML (umjetna inteligencija/strojno učenje), odabrala je IBM Garage za zajedničko stvaranje “Beth” – inteligentne višejezične i višekanalne virtualne asistentice za osiguravatelje, koju pokreće IBM Watson na IBM Cloudu.

blank

Minimalno održivi proizvod (MVP – minimum viable product) virtualne asistentice razvijen je u dva tjedna. Ablerina inteligentna virtualna asistentica Beth podržava interakciju osiguravajućih društava sa svojim kupcima, njihovim agentima i zaposlenicima.

Beth im pomaže u brzoj i jednostavnoj obradi općih i specifičnih zadataka poput iznošenja cijene, prvih obavijesti o gubitku (FNOL), automatske obrade zahtjeva u stvarnom vremenu 24/7/365, oponašajući ljudsku komunikaciju s krajnjim korisnikom.

U roku od nekoliko minuta Beth će provesti kupce kroz postupak osiguranja kako bi dovršila njihove zahtjeve i obavila zadatke, uklanjajući probleme u korisničkom iskustvu. Kupci mogu razgovarati s Beth na svom materinjem jeziku i dobiti podršku putem različitih kanala (platforme za razmjenu poruka, web, aplikacije) s bilo kojeg uređaja.

Inteligentna Beth razumije različite vrste pitanja, bez obzira na to kako su postavljena, prepoznaje namjere i pruža personalizirane i prilagođene odgovore i savjete, izvlačeći potrebne informacije iz različitih izvora s kojima je integrirana (osnovni sustav osiguravatelja, financijski sustav, sustav upravljanja odnosima s kupcima itd.).

Beth je spremna i već se može koristiti za sve poslovne linije osobnog osiguranja (motorna vozila, kuće, putovanja) osim životnog, dok su zdravstveno i komercijalno osiguranje u planu Ablere za sljedeću godinu.

“IBM Garage brzo je oblikovao naš proces i proizvod. Uz našu stručnost na europskom tržištu osiguranja spojenu s idejom za proizvod vođen umjetnom inteligencijom, trebao nam je pouzdani partner s resursima koji će nam pomoći da našu ideju pretvorimo u stvarnost“, rekao je Anry Levy, osnivač i izvršni direktor Ablere.

IBM je sretan što pruža podršku Ableri za ovo rješenje i druge naprednih usluge na globalnoj razini. Praktično preko noći, širenje COVID-19 promijenilo je cjelokupno okruženje u kojem djeluju organizacije širom svijeta. Kako bi ubrzali svoja digitalna transformiranja, sve se veći broj organizacija okreće IBM Garage-u, IBM-ovom pristupu za brze inovacije, za transformaciju iznutra prema van. Od početka godine, broj angažmana s IBM Garage popeo se s gotovo 300 na preko 150, u različitim industrijama”, izjavio je Johannes Maurer, generalni direktor IBM-a za Jugoistočnu Europu.