Inovacije pokreću svijet, a Citus je osvojio dva najviša priznanja

blank

Na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2020 hrvatska tvrtka Citus je za rješenje Bookmedia osvojila dva najviša priznanja

Citus je na INOVA 2020, drugoj najstarijoj izložbi inovacija na svijetu s 44-godišnjom tradicijom okupljanja svih dostignuća hrvatskog inovatorstva osvojio zlatnu medalju te posebnu nagradu Platinum Award.

blank blank

INOVA 2020 je ove godine zbog pandemije po prvi puta održana u online izdanju. Na međunarodnoj izložbi inovacija, pod pokroviteljstvom svjetske organizacije WIIPA, okupilo se 420 izlagača iz 20 država, iz cijeloga svijeta.

Bookmedia je globalna multimedijska platforma namijenjena izdavačima knjiga. Omogućava
potpuno novi doživljaj i interakciju između knjige i čovjeka na način da tradicionalno iskustvo čitanja knjige obogaćuje i proširuje s implementacijom različitih multimedijalnih elemenata.

blank

Uz pomoć pametnog telefona ili tableta koji se usmjeri prema predmetu/slici u knjizi na ekranu se prikazuje multimedijski sadržaj tog predmeta/slike i to: zvuk i/ili video materijal i/ili slika i/ili tekst i/ili poveznica na sadržaj itd.

Glavna prednost ove inovacije, koja podržava proširenu stvarnost (engl. augmented reality (AR)), je u njezinom potencijalu tj. potencijalu platforme koja je trenutno jedinstvena jer nije vezana samo za
jednu knjigu, nego se može primjenjivati na različite knjige/naslove i to, i na postojeća i na nova
izdanja.

Sukladno tome nema potrebe za promjenom dizajna knjige ili tiskanja posebnog izdanja jer je rješenje, u pravilu, upotrebljivo na sve knjige/naslove. Primjenjivost ovog rješenja je u raznim
industrijama: obrazovanje, zdravstvo, turizam, zabava, maloprodaja, marketing itd.. Rješenje kreirano u partnerstvu tvrtki Citus i Felix Liber je dostupno na iOS i Android platformama. Arhitektura je bazirana u računalnom oblaku.

blank

Citusov tim je u proteklih 20 godina diljem svijeta osvojio više od 70 nagrada za inovacije koje je
pretvorio u uspješne proizvode.

„Fantastičan je osjećaj osvojiti ovakva dva priznanja u velikoj i jakoj konkurenciji. Veselje je tim veće jer je ovo bilo i prvo predstavljanje rješenja Bookmedia. Ovo je lijep završetak izuzetno izazovne 2020. godine“, izjavio je Tomislav Bronzin, vlasnik tvrtke Citus.