Vertiv plasira modularne podatkovne centre

blank

Uptime Institute TIER Standard of Topology je industrijski „de facto“ standard za pouzdanost i robusnost podatkovnih centara koji osigurava klijentima da će TIER certificirani podatkovni centri funkcionirati na određen i predvidljiv način, unatoč mogućim raznim nepogodnim radnim uvjetima, uključujući potpuni nestanak struje

Svjetski lider i vodeći dobavljač IT i infrastrukturnih rješenja Vertiv najavio je plasiranje modularnih (PFM) podatkovnih centara. Ovi napredni centri nagrađeni su TIER-Ready oznakom koja osigurava neprekidan tok podataka te robusnost pri radu.

blank

Uporaba Vertiv TIER-Ready PFM modela osigurava korisnicima da njihova infrastruktura dobije željeni TIER Certification of Constructed Facility (TCCF) s lakoćom i u kratkom vremenu. Vertiv PFM rješenja koja imaju TIER-Ready oznaku dostupnu u Europi, Bliskom Istoku i Africi (EMEA), s ciljem da se program proširi globalno kroz 2020. godinu. Spomenuto partnerstvo je strateški sporazum prema kojem Uptime Institute tijekom postupka inženjerskog razvoja pregledava određene modele Vertiv PFM dizajna, kako bi se osiguralo da ta rješenja zadovoljavaju stroge zahtjeve globalno priznatog TIER Standard of Topology.

Vertiv PFM proizvodi koji nose oznaku TIER Ready izravno podržavaju dostupnost usluge i rastuće potrebe kupaca, koji su se odlučili na stratešku implementaciju TIER certificirane digitalne infrastrukture. Kao dio partnerskog sporazuma, Vertiv je završio TIER-Ready III pregled projekta Uptime Institute-a za svoju SmartMod™ PFM infrastrukturu za do 10 rackova i 85 kW IT opterećenja. Postrojenja koja pokreću SmartMod rješenja pripremljena za TIER moći će u kratkom roku i s lakoćom dobiti Uptime Institute TCCF.

blank

PFM pristup je brz i efikasan način na koji novi prostor podatkovnog centra može biti pušten u pogon sa znatno smanjenim brojem potrebnih sati instalacije na licu mjesta. Implementacija koristeći PFM pristup sve je češća, posebice u zemljama s ekonomijom u razvoju. Na ovaj se način može brzo izgraditi novo postrojenje, uključujući i na edgeu, eliminirajući prepreke koje predstavlja tradicionalni proces izgradnje, te uz unaprijeđeni sustav integracije, testiranja i puštanja u rad.

Prema analizi tržišta koju je proveo 451 Research, tržište PFM podatkovnih centara bilježit će rast u idućih pet godina prema složenoj godišnjoj stopi rasta od 14,4 posto kroz 2021. godinu, u kojoj će doseći 4,4 miljardi dolara.

Sporazum s Uptime Institute-om osigurava učinovitost postrojenja koja koriste Vertiv PFM podatkovne centre koji imaju Uptime Institute TIER-Ready oznaku te sposobnost brzog puštanja u rad, kao i robusnost na sigurnosne rizike. Vertiv i partneri sada mogu pružati podršku klijentima kako bi izgradili potpuno nova, pouzdana i dostupna postrojenja koristeći Uptime Institute TIER-Ready III SmartMod system. Jednom kada se instaliraju, ova rješenja mogu brzo i jednostavno dobiti TIER Certification of Constructed Facility“, rekao je Viktor Petik, potpredsjednik integriranih modularnih rješenja, Vertiv.