Web Summer Camp pruža znanja koja se mogu aplicirati u svakodnevnom radu

blank

U Opatiji se okupila brojna zvučna imena web stručnjaka poput Jeremy Keitha, Harry Robertsa, Sophije Prater i Deane Barkera

Jedanaesti Web Summer Camp ove je godine u Opatiji okupio više od dvije stotine web stručnjaka poput Jeremy Keitha, Harry Robertsa, Sophije Prater i Deane Barkera. Kamp organizira hrvatska IT tvrtka Netgen.

Gotovo 220 polaznika okupilo se iz više od 20 zemalja. Prva su dva dana programa bila posvećena radionicama u pet trackova (UX, Javascript, PHP, Symfony i Tech Forum), a treći predavanjima u konferencijskom dijelu.

Sophia Prater
Sophia Prater

“Ove smo se godine vratili originalnom, dužem trodnevnom programu u kojem polaznicima omogućujemo stjecanje novih znanja kroz radionice, ali i niz zanimljivih predavanja u konferencijskom dijelu programa”, objašnjava Ivo Lukač, Netgenov suosnivač i direktor.

Nakon cjelodnevnih radionica i predavanja koje drže vodeći web stručnjaci polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama.

Web Summer Campu su, kroz radionice i predavanja, ove godine doprinijeli još i Anna Filina, Stephen K. Meya, Andreas Hucks, Nenad Vukušić, Stefan Priebsch, Mili Ponce, Harshil Agrawal, Cheukting Ho te brojni drugi.

Jeremy Keith
Jeremy Keith

“Kao jedan od ključnih igrača u području Symfonyja i PHP-a, Factory kontinuirano podupire napredak i razvoj ove zajednice kroz brojne inicijative. Web Summer Camp je događaj koji s istim ciljem okuplja mnoge stručnjake iz upravo tog područja te nam je neizmjerno drago da smo, zajedno s partnerima iz Pimcorea, sponzorstvom i dijeljenjem znanja podržali ovaj event”, dodao je Matija Solić, COO tvrtke Factory, koja je uz Pimcore bila i platinum sponzor konferencije.

Ovogodišnje izdanje je dobilo ocjenu 8,9/10 od strane svih polaznika, a 93 posto polaznika je izjavilo da im je konferencija pružila znanja koja mogu aplicirati u svom svakodnevnom radu, pri čemu je 77 posto izjavilo da se svakako namjerava vratiti i na iduće izdanje.

Harry Roberts
Harry Roberts