Xiaomi bežični punjač bateriju puni snagom od čak 80 W

blank

Nastavljaju se inovacije u području brzog punjenja baterija pametnih telefona. Xiaomi je najavio brzo bežično punjenje

Prije nekoliko dana OnePlus 8T je predstavljen s punjenjem putem kabela snagom od 65 W, što znači da će bateriju od 4500 mAh napuniti za samo 39 minuta. Za samo 15 minuta baterija će se napuniti za cjelodnevno korištenje.

Xiaomi je najavio snagu od 80 W. I to bežično punjenje, čime je po treći put ove godine napravljen iskorak u ovom smjeru. Postavlja li Xiaomi industrijski standard ili se radi o tehnologiji koja će biti dostupna samo uz nadoplatu, to ćemo vidjeti.

Novopredstavljeni Mi Wireless punjač iz Xiaomija omogućuje da se baterija kapaciteta 4000 mAh do 50 posto napuni za samo 8 minuta dok će se puni kapacitet (do 100 posto) postići za 19 minuta. Pogledajte kako to izgleda uz modificirani Mi 10 Pro (inicijalno dolazi s baterijom od 5000 mAh):

U Xiaomiju smatraju da uskoro dolazi doba u kojem ćemo mobitele puniti samo bežičnim putem, a naznaka tog smjera svakako su i novi iPhone 12 modeli. Sve više novih automobila u kabini nudi bežično punjenje. I cijene bežičnih punjača sve su niže.