Zebra Systems nastavlja s besplatnim webinarima o sigurnosti na internetu

blank

Ransomware i dalje predstavlja prijetnju broj jedan dok udio phishing napada sada zauzima 76% svih napada

Kontinuirani porast kibernetičkih prijetnji stvarnost je s kojom se suočavaju svi korisnici interneta, i fizičke osobe i tvrtke, vlade i zdravstvo te druge kritične organizacije. Kao odgovor na kontinuirani porast kibernetičkih prijetnji Zebra Systems nastavlja s besplatnim webinarima – 2 nova webinara održat će se u veljači.

Acronis, globalni lider u kibernetičkoj zaštiti, objavio je najnovije izvješće o kibernetičkim prijetnjama i trendovima za drugu polovicu 2022. u kojem je utvrđeno kako su krađa identiteta i upotreba „zamarajućih“ MFA napada (Multi-Factor Authentication), iznimno učinkovite metode koje se koriste u visokoprofilnim napadima – u porastu.

Izvješće koje je objavio Acronis Cyber Protection Operation Center daje detaljnu analizu krajolika kibernetičkih prijetnji, uključujući i prijetnje ransomwareom, krađe identiteta, zlonamjerne web stranice, softverske ranjivosti i sigurnosnu prognozu za 2023. godinu.

Prijetnje od krađe identiteta i zlonamjerne e-pošte povećale su se za 60%, a očekuje se da će prosječna cijena proboja podataka dosegnuti 5 milijuna dolara do 2023. Istraživački tim koji je napisao izvješće primijetio je i porast napada društvenim inženjeringom u posljednja četiri mjeseca, koji sada zauzima 3% svih napada.

Procurile ili ukradene vjerodajnice, koje napadačima omogućuju jednostavno izvođenje kibernetičkih napada i kampanja ransomwarea, uzrok su gotovo polovice svih prijavljenih proboja u prvoj polovici 2022.

blank

Najznačajniji zaključci izvješća:
• Najčešće napadane zemlje (u smislu zlonamjernog softvera po korisniku) u trećem tromjesečju 2022. bile su Južna Koreja, Jordan i Kina.
• Acronis je od srpnja do studenog 2022. blokirao oko 40 milijuna URL-ova na krajnjim točkama, sa značajnim povećanjem u odnosu na brojke u ljetnim mjesecima u posljednja dva mjeseca.
• 30,6% svih primljenih e-poruka bila je neželjena pošta, a 1,6% sadržavalo je zlonamjerni softver ili veze za krađu identiteta
• Očekuje se da će prosječna cijena proboja podataka dosegnuti 5 milijuna dolara 2023. godine
• Prosječno 7,7% krajnjih točaka pokušalo je pristupiti nekim zlonamjernim URL-ovima u trećem tromjesečju 2022., što predstavlja blago smanjenje s 8,3% u drugom tromjesečju.

Ransomware i dalje predstavlja prijetnju broj jedan velikim i srednje velikim tvrtkama, uključujući vladu, zdravstvo i druge kritične organizacije. Procurjele ili ukradene vjerodajnice uzrok su gotovo polovice prijavljenih proboja u prvoj polovici 2022.

Ukradene vjerodajnice i dalje su pokretačka snaga podatkovnih proboja, a s tim vjerodajnicama napadači mogu lako provoditi kampanje krađe identiteta i ransomwarea. 475 od 12.985 prijavljenih ranjivosti aktivno se iskorištavalo u prvoj polovici 2022. Između srpnja i listopada 2022. udio phishing napada porastao je za 1,3x i sada zauzima 76% svih napada (u odnosu na 58% u prvoj polovici 2022.).

Zebra Systems u veljači organizira 2 nova webinara:

Srijeda 22.2. od 9:30 – 11:00 h
Advanced Security Technologies | Cloudflare

• Vladan Todorović, izvršni direktor tvrtke AST: Kako izdvojiti svoj prijedlog u velikoj ponudi?
• Ramin Alakbarov, Cloudflare Channel Partner Sales Manager za regiju CEERI: Kako izgraditi bolji Internet u regiji Balkana

Registracija putem Zooma.

Četvrtak 23. 2. od 9:30 – 11:30 h
Acronis | N-able | GFI Software

• Laszlo Burkus, Acronis Distribution Account Manager: Nove značajke kibernetičke sigurnosti i poslovne prilike s Acronisom
• Maxim Akimov, N-able Distribution Sales Manager CEE: Kako zaštititi svoje klijente – Managed EDR iz N-ablea
• Lenka Kunecova, Channel Account Manager, GFI Software i Jozef Kacala, Director of Global Sales Engineering, GFI Software: Otkrijte nove MSP alate i saznajte više o EU usklađenosti

Registracija putem Zooma.