ZTE predstavio nove 4G i 5G mobitele, ali i zanimljive Smarthome uređaje

blank

Na MWC sajmu u Barceloni ZTE je predstavio nekoliko novih pametnih telefona s povoljnim cijenama, ali i uređaje za pametni dom.

Za 279 eura, novi ZTE Blade V10 bit će kroz dva mjeseca u dvije memorijske verzije – 3 GB/32 GB i 4 GB/64 GB, a unutar kućišta debljine 7,8 mm smještena je baterija kapaciteta 3200 mAh. Blade V10 pokreće MTK Helio P70 čipset s osam jezgri koje rade na taktu do 2,1 GHz. Informacije Androida P prikazuju se na 6,3-inčnom fullHD+ ekranu uz omjer stranica 19:9. Ugrađene su tri kamere: dvostruka stražnja u kombinaciji 16 + 5 megapiksela te prednja od čak 32 megapiksela.

blank
ZTE Blade V10
blank
ZTE Blade V10

Posebnu pozornost na štandu ZTE-a u trećem paviljonu MWC-a, inače na najboljoj poziciji u paviljonu, privlačio je Smarthone sustav s umjetnom inteligencijom AI CPE MF287+ koji podržava standard Samrt home ZigBee, a pristup internetu ide preko LTE CAT12 do maksimalnih 600 megabita u sekundi u downloadu te 100 Mb/s pri uploadu. Ugrađena je baterija kapaciteta 3080 mAh, a preko 802.11 b/g/n/ac wirelessa može se spojiti do 64 wireless uređaja.

blank
AI CPE MF287+

Neki od uređaja koji se mogu spojiti na ZTE modem s podržanim Alexa pomoćnikom te dobiti punu funkcionalnost pametnog doma su Kids tracker odnosno uređaj koji djeca mogu nositi sa sobom u torbi ili džepu, a roditelji uvijek mogu znati gdje im se dijete nalazi. Dovoljno je je izgovoriti „Alexa, where is David“, a iz zvučnika će se čuti točna lokacija djeteta u tom trenutku. Naravno, Alexu možemo pitati zaista bilo što. ZTE je modem osmislio u suradnji s Amazonom. Na ZTE-ovom štandu isprobali smo i zvučnik s ambijentalnim osvjetljenjem koje se također može mijenjati putem glasovnih naredbi poslanih Alexi. Više od deset uređaja je bilo izloženo u programu pametni dom.

blank
ZTE 5G Indoor CPE
blank
ZTE Kids Tracker

ZTE 5G Indoor CPE je 5G uređaj koji na sebe može prihvatiti čak 100 Wi-Fi korisnika, a uređaj podržava wireless 802.11 a/b/g/n/ac/ax uz download preko 5G mreža do 2 Gb/s. Primijetite ax oznaku koja se odnosi na Wi-Fi 6, vezan upravo uz 5G mreže.

Za sada neimenovani ZTE 5G pametni telefon bio je izložen na štandu i privlačio pozornost mogućnošću 5G video poziva.

blank

blank
Vandy Liu, voditelj odjela za potrošačku elektroniku u ZTE zadužen za našu regiju, predstavio nam je nove ZTE uređaje
blank
Jedna od najvećih atrakcija na MWC sajmu bili su ZTE roboti koji sviraju piano i bubnjeve

blank