Google pokrenuo Find My Device

blank

Mreža je za sada dostupna samo u SAD-u i Kanadi, a omogućuje lociranje Android uređaja čak i kada su izvan mreže

Uz Find My Device (Pronađi moj uređaj) korisnik će lako pronaći svoje izgubljene Android uređaje i druge stvari. Potpuno novi Find My Device pojavljuje se na Android uređajima diljem svijeta, počevši najprije od SAD-a i Kanade. Novi Find My Device radi s uređajima sa sustavom Android 9 i novijim.

S novom mrežom s više od milijardu Android uređaja Find My Device vam može pomoći da brzo i sigurno pronađete svoje izgubljene Android uređaje i svakodnevne predmete. Na svojem blogu Google opisuje načine na koje se usluga može isprobati.

Locirajte svoj kompatibilni Android telefon i tablet tako da ih nazovete ili pogledate njihovu lokaciju na karti u aplikaciji — čak i kada su izvan mreže. Zahvaljujući specijaliziranom Pixel hardveru vlasnici telefona Pixela 8 i 8 Pro također će moći pronaći svoje uređaje ako su isključeni ili je baterija prazna.

Počevši od svibnja 2024. moći ćete locirati svakodnevne predmete poput ključeva, novčanika ili prtljage pomoću Bluetooth oznaka za praćenje iz Chipola i Pebblebeeja u aplikaciji Pronađi moj uređaj.

Ove oznake, izrađene posebno za mrežu Find My Device, bit će kompatibilne s upozorenjima o nepoznatom praćenju na Androidu i iOS-u kako bi vas zaštitili od neželjenog praćenja. Kasnije ove godine očekujte dodatne Bluetooth oznake od eufy, Jio, Motorola i drugih.

Ponekad nam je ono što tražimo pred nosom. Ako ste blizu svog izgubljenog uređaja, ali vam je potrebna dodatna pomoć da ga pronađete pojavit će se gumb “Pronađi u blizini” koji će vam pomoći da otkrijete gdje se točno skriva. Također ćete to moći koristiti za pronalaženje svakodnevnih predmeta poput novčanika ili ključeva, kada se Bluetooth tags pokrenu u svibnju.

Češće gubimo svakodnevne stvari poput ključeva ili telefona kod kuće. Aplikacija Find My Device od sada pokazuje blizinu izgubljenog uređaja vašim kućnim Nest uređajima, dajući vam jednostavnu referentnu točku.

Možete podijeliti neki svoj uređaj kako bi ga svi mogli pratiti u aplikaciji. Na primjer, podijelite ključ od kuće sa svojim cimerom, daljinski upravljač za TV s prijateljem ili prtljagu s prijateljem s putovanja kako biste mogli jednostavno podijeliti i pronaći ako nešto nestane.