Hrvatska pošta nije uvijek Hrvatska pošta

blank

Dobijete li elektronsku poruku u kojoj vas se obavještava o pristigloj pošiljci, pogledajte malo detaljnije što sve piše

Uz logo Hrvatske pošte i subjekt „vaša narudžba je na putu“ velika je šansa da ćete pomisliti kako se zaista radi o pošiljci koju možda očekujete. Ne očekuju svi hrvatski građani neku pošiljku preko Hrvatske pošte, ali jedan dio je sigurno nešto naručio i čeka isporuku.

Obavijest u kojoj se kupca informira kako njegova pošiljka čeka isporuku, nakon što uplatite 22 kune zaista je vjerno preslikana i na prvi pogled nećete ništa posumnjati. Međutim, u svaku poruku biste trebali posumnjati barem na način da provjerite s koje adrese dolazi te na koji link vodi. Naravno, nemojte kliknuti na link nego samo dođite mišem iznad linka, kako bi vam se link prikazao.

Dobili smo i mi takvu obavijest, a link vodi na https://sapotheca.com/hr/Hrvatska.posta/. Da, u linku je naziv hrvatska posta, ali i neke druge riječi. E-mail poruka stigla je s adrese hrvatskapostaa@mtcxmail.com, što odmah daje do znanja da biste takav e-mail trebali zanemariti, bez ikakvog klikanja.

blank