Kako besplatno pratiti program škole na daljinu na HRT3 i drugim kanalima?

blank

Praćenje škole na daljinu i Škole za život tijekom izvanredne situacije zbog koronavirusa i bolesti COVID-19 moguće je putem HRT3, ali i na mnoge druge načine

Što ako vam se pokvari televizor ili pak dijete nema televizor u svojoj sobi, a potreban mu je mir dok prati školsku nastavu putem nastave na daljinu? Uz praćenje školske nastave za učenike osnovne škole od prvog do četvrtog razreda putem televizijskog kanala HRT3 te Sportske televizije za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole te za srednjoškolce maturante (od 8 sati ujutro, svakog radnog dana), nastavu djeca mogu pratiti i putem svojih tableta, pametnih telefona i desktop računala.

144 000 srednjoškolaca od ponedjeljka 23. ožujka 2020. nastavu prati na programu RTL2, u vremenu od 8 do 12 sati. Videolekcije se mogu pratiti na internetskoj stranici RTLPlay kao i na internetskoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sportska televizija

blank

U internetskom pretraživaču računala, tableta ili pametnog telefona potrebno je upisati https://sptv.hr/ kako bi se program Sportske televizije pratio i na ovaj način. Ako ste nešto propustili ili se tijekom kasnijeg učenja želite podsjetiti što ste prethodno čuli, moguće je gledanje i snimljenih emisija putem web stranice Sportske televizije odnosno na YouTube kanalu Sportske televizije.

HRTi

blank

Mobilna i desktop aplikacija Hrvatske radio televizije HRTi, na kojoj je omogućeno praćenje uživo programa svih kanala Hrvatske radio televizije, može se koristiti putem računala, tableta ili pametnog telefona, na linku https://hrti.hrt.hr/, a prethodno je potrebno obaviti registraciju ili pak koristiti postojeći login preko Facebook ili Google računa.

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu prate putem HRT3 u “Školi na Trećem”, a učenici viših razreda i srednjih škola putem virtualnih učionica. Prvi razred traje 2 sata – od 8 do 10, drugi razred traje od 10 do 12 sati, nakon toga je “veliki odmor” u kojem se mogu pogledati BBC-jevi dokumentarci o životinjama. Nakon toga je 3. razred od 13 do 15 sati i četvrti od 15 do 17.

U aplikaciji HRTi te preko web stranice moguće je i kasnije gledanje snimljenih emisija. Aplikaciju HRTi možete preuzeti s Google Play i AppStore. Tele2 je omogućio besplatan streaming za praćenje nastave na daljinu putem aplikacije HRTi tako da nećete trošiti podatkovni promet.

CARNet

Tele2 je već ranije svim svojim korisnicima omogućio besplatan pristup nastavnim sadržajima na CARNetovoj mreži. Tako svi nastavnici i učenici koji su Tele2 korisnici, a nisu sudjelovali u programu Škola za život, besplatno mogu surfati koristeći sadržaje poput Loomen, učilica, skole.hr, e-dnevnik, upisi.hr te ostale nastavne sadržaje unutar CARNetove mreže.

Škola za život

blank

A1 Hrvatska također omogućuje besplatan pristup stranicama s obrazovnim sadržajem, uz besplatnu SIM karticu, ne naplaćuju naknadu, a korisnici svaki mjesec imaju na raspolaganju 2 GB podatkovnog prometa. Svaki dodatni gigabajt naplaćuje se 5 kn, a moguća je jednostavna nadoplata računa bonom. U projektu “Škola za život+” dobit ćete 2,5 GB besplatno.

Za školarce, u vrijeme dok se nastava bude održava na daljinu, i Hrvatski Telekom je osigurao besplatan pristup programu „Škola za život”.

U MAXtv Videoteci dostupna je usluga instrukcije.hr koja je odlična pomoć u savladavanju gradiva iz matematike za osnovnu i srednju školu. Sve video instrukcije su napravljene po programu školskog kurikuluma i svaki školarac kod kuće može vježbati i naučiti kako rješavati zadatke iz matematike različitih razina.

Simpa također svojim korisnicima nudi SIM karticu i 2 GB, uz korištenje cijelog online školskog sadržaja bez dodatne naplate.