Ostali ste bez kuna na računa? I ovo je jedan od razloga

blank

Ako ste korisnik mobitela na bonove (prepaid), zanimat će vas ovi savjeti jer možete spasiti najmanje stotinjak kuna

Kupili ste novi pametni telefon, prebacujete SIM karticu iz starog u novi mobitel i podešavate novi uređaj. U jednom trenutku će vas telefon zatražiti unos wireless lozinke kako biste se spojili na (vjerojatno) besplatni i neograničeni internet. Sasvim logičan način podešavanja novog telefona.

Unosite svoj Google ili Apple račun kako biste na novi telefon prebacili sve što ste imali na starom mobitelu i slijedi prvo korištenje odnosno prvi poziv. Ali, saznajete da nemate niti jedne lipe na računu. A prethodno ste imali 20, 50 ili možda 100 kuna s kojima svaki mjesec (ili rjeđe) redovito produžujete svoj prepaid račun.

Stanje računa je 0 kuna, provjeravate još jednom. Možete nazvati i službu za korisnike, ali isto ćete saznati. Nitko vas nije prevario, trebali ste paziti. Odnosno, drugi put ćete paziti, za godinu ili dvije kad budete mijenjali mobitel.

Dakle, kad podešavate novi pametni telefon, a uređaj vas već na početku rada traži ubacivanje SIM kartice u ladicu, taj korak preskočite te kasnije dodajte SIM u mobitel. Ništa se neće dogoditi, telefon ćete ispravno podesiti. Samo na kraju podešavanja, što obično traje nekoliko minuta, ubacite SIM karticu. Nakon što upišete svoju Wi-Fi lozinku. U tom ćete slučaju sačuvati svoje kune, koje neće u sekundi otići u vjetar.

Naime, prilikom prvog pokretanja telefon se u pozadini spaja na internet kako bi se preuzela nova verzija softvera i obavile prve provjere spajanja s mrežom. To vam se može dogoditi i sa starim mobitelom kojeg ste odlučili osvježiti brisanjem svih podataka s telefona i ponovnim instaliranjem aplikacija.

blank

blank

blank

blank

blank