Prenesite povijest svojih starih poruka iz aplikacije WhatsApp u Telegram

blank

Mnogi korisnici su odlučili napustiti WhatsApp, zbog najavljenih pravila privatnosti, a odabir je nekima od njih pao na Telegram

Ukoliko ste godinama koristili aplikaciju WhatsApp za svoju instant messaging komunikaciju i zbunjuje vas najava novih pravila privatnosti te ste donijeli odluku o prelasku na neku novu aplikaciju, ako se radi o aplikaciji Telegram, imamo za vas dobru vijest.

Cjelokupnu povijest iz WhatsApp aplikacije, ali i iz nekih drugih poput KakaoTalk i Line, možete prenijeti u Telegram. Nekima je povijest vrlo bitna. Naravno, prethodno ne zaboravite u WhatApp aplikaciji napraviti sigurnosnu kopiju odnosno backup. Podesite što želite da se sprema u oblak – samo tekstualne poruke ili želite i video filmove.

Više od 100 milijuna korisnika odabralo je Telegram u siječnju ove godine, nakon što je Facebook, vlasnik aplikacije WhatsApp, najavio nova pravila o privatnosti, koja se nekima ipak nisu svidjela. U međuvremenu, donesena je odluka o odgodi prihvaćanja novih pravila za nekoliko mjeseci, ali migracije korisnika su već uzele maha.

Ako još niste instalirali Telegram na svoj pametni telefon, onda niti ne znate koliko je vaših kontakata to već učinilo. Čim instalirate Telegram, vidjet ćete koliko je to ljudi već napravilo, a dobit ćete i obavijest u aplikaciji Telegram o svakom novom kontaktu koji to učini.

Vrlo je bitno za naglasiti da ćete u Telegram prenijeti kompletnu povijest, uključujući video filmove i dokumente. I to ne samo u komunikaciji s pojedinim osobama; prenijet će se i grupe u kojima ste sudjelovali.

Koliko smo vidjeli, ne prenosi se cijela vaša povijest nego je potrebno otići u svaku chat komunikaciju zasebno i odabrati prebacivanje u Telegram. Povijest chata je moguće prebaciti i kod Android i kod iOS uređaja.

Android: otvorite WhatApp aplikaciju, odaberite osobu s kojom želite prenijeti povijest, zatim More pa Export Chat i u sljedećem koraku odaberite Telegram te zatim ponovo taj isti kontakt.

blank

blank

Apple iOS: otvorite WhatsApp, odaberite kontakt s kojim želite prenijeti povijest, zatim odaberite Contact Info ili Group Info te kliknite na Export Chat. U sljedećem koraku odaberite Telegram i ponovo tu istu osobu.

blank

Telegram je s radom startao 14. kolovoza 2013. godine, a točno na taj datum (14. kolovoza 2020.) imali su 400 milijuna korisnika.