Uz aplikaciju Wiko Health vratite se u formu nakon zimskih mjeseci

blank

Stiže nam proljeće, vrijeme je za skidanje zimske odjeće. Trebali bismo skinuti i višak kilograma koji se nakupio. Wiko ima jednostavno rješenje

Vlasnicima pametnih telefona Wiko (modeli iz serije View, poput View4 i View5) preporučujemo preuzimanje mobilne aplikacije Wiko Health uz koju će lakše pratiti svakodnevne tjelesne aktivnosti, brojanje prijeđenih koraka, prijeđene udaljenosti, potrošenih kalorija i vrijeme trajanja aktivnosti.

Aplikacija veličine 16 MB preuzima se iz Google trgovine Play, a u samoj aplikaciji moguće je postaviti ciljeve, ali i prilagođavati te mijenjati ciljeve ovisno o vašoj tjelesnoj kondiciji. Wiko Health je idealan za praćenje trčanja, praćenje brzine, tempa, učinka, postavljanje dnevnih ili tjednih podsjetnika i postavljanje „medalja“ koje treba osvojiti nakon prijeđenih kilometara ili okončanih uzastopnih dana treninga.

blank

Sve što se postigne može se objaviti na društvenim mrežama. Prilikom pokretanja aplikacije možete se logirati kao gost ili stvoriti svoj račun, a jednostavno dizajnirano sučelje omogućuje vam da odmah vidite koliko ste napravili koraka, potrošili kalorija i koliku ste udaljenost prevalili.

Aplikacija je podijeljena u dva dijela – koraci i trčanje, a znat ćete i koliko ste unutar jednog dana prešli koraka u odnosu na postavljeni cilj. Na početku vam Wiko Health nudi cilj od 6000 koraka u jednom danu, a u aplikaciji se može pratiti sve postignuto po danima, mjesecima i unutar cijele godine.

blank

Zgodno je i što će vas vaš pametni telefon Wiko (ili neki drugi Android brand na koji preuzmete aplikaciju Wiko Health) podsjetiti na uzimanje tekućine, lijekova ukoliko ih uzimate, reći će vam kad je vrijeme za pauzu.

Talijanka Roberta Mirata, blogerica i osobna trenerica, definirala je pet pravila, ali bez previše forsiranja tijela:

1) Kratki brzi koraci, do 10 000 koraka dnevno
„Ako ne volite trčati“ – komentira Roberta Mirata – „imat ćete pravo na duge šetnje. Savjet je da se odlučite za kratke, ali brze korake koji će vam omogućiti sagorijevanje kalorija. Odvojite sat
vremena i posvetite ih sebi. Cilj će vam biti dostići mitskih 10.000 koraka dnevno“.

blank

2) Vodite računa o temperaturama i koje je najbolje vrijeme za aktivnost
Jutro i kasno poslijepodne su, bez sumnje, najbolje vrijeme za aktivnosti na otvorenom. Temperature su blaže, zrak je svježiji, a također možete uživati i u čarobnim trenucima poput
izlaska i zalaska sunca. Pametni telefon u ruci, imat ćete vremena – tijekom pauze – snimiti panoramu i podijelite je na društvenim mrežama.

3) Održavajte pravu hidrataciju
Čak i tijekom kišnog dana, a naročito po suhom vremenu, uvijek ostanite hidratizirani. Neophodno je uvijek sa sobom nositi bocu vode, dodajući – ako se puno znojite – mineralne soli kako biste brzo nadoknadili izgubljene. „Pretjerano znojenje – naglašava Roberta Mirata – ne znači gubitak kilograma, već gubitak vitalne vode za naše tijelo. Zato je integracija od suštinske važnosti.“

blank

4) Prijeđite s hodanja na trčanje, ali umjereno
Za one koji će ponovo početi trčati, savjet je da krenu s klasičnih 5 km i tek od sljedećeg tjedna postupno povećavaju km na nogama. Za one koji žele početi trčati nakon duže stanke, bilo bi uputno trčanje prvo izmjenjivati s hodanjem, bez previše umora. Tijelo će vam reći kada da se zaustavite i kada da krenete. Odaberite prikladnu i udobnu obuću za obje aktivnosti.

5) Klupa za završetak treninga
Ako usput pronađete klupu ili zid, iskoristite ih, ali ne za odmor. Neke vježbe za toniranje mišića mogu vam donijeti samo dobro. Dakle, na klupi ili uza zid možete raditi sklekove za gornji dio
tijela (sklekovi na rukama oslonjenim na klupu), za triceps (s okrenutim leđima klupi), ali i čučnjeve i iskorake za noge i stražnjicu.