Upravljanje uz geste invalidima olakšava korištenje sata

blank

3. prosinca je u svijetu obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom. I tehnologija može pridonijeti poticanju inkluzivnijeg svijeta

Kako bi omogućio pružanje dosljednog iskustva Samsung predstavlja Univerzalne geste, inovativnu značajku pristupačnosti za pametni sat Galaxy Watch. Dizajnirane kako bi korisnicima omogućile iskustvo bez dodira putem jednostavnih i intuitivnih pokreta Univerzalne geste predstavljene su kao dio One UI 5 Watch ažuriranja.

S četiri različite geste – stisak šake, stisak šake dva puta, gesta u kojoj se kažiprst i palac dodiruju ili takozvano “štipanje” te štipanje dva puta – korisnici mogu upravljati svojim pametnim satom Galaxy Watch na način koji im najbolje odgovara.

Univerzalne geste korisnicima pružaju vrijednu alternativu interakcijama potrebnim za upravljanje uređajem, sve bez dodira ekrana ili pritiska gumba. Kako biste aktivirali Univerzalne geste na Galaxy Watch slijedite nekoliko jednostavnih koraka, a kada je značajka univerzalnih gesti omogućena vaš će Galaxy Watch to naznačiti personaliziranim obojenim obrubom.

blank

Stisnite šaku za otvaranje izbornika

Gesta stiska šake pojednostavljuje postupak odabira i otvaranja stavki na Galaxy Watchu: gesta stiska šake dva puta otvara izbornik radnji koji nudi niz praktičnih opcija dostupnih izravno s vaše ruke. Zamislite ovaj izbornik kao kutiju punu korisnih alata, poput otvaranja izbornika aplikacija, vraćanja na prethodni zaslon i prikazivanja nedavno korištenih aplikacija, spremnih za upotrebu kad god vam zatrebaju.

Izbornik radnji također je dinamičan, prilagođava svoj sadržaj ovisno o zaslonu koji je trenutačno otvoren. Kada ste spremni odabrati stavku, jednostavno stisnite šaku.

Navigacija unatrag i unaprijed

Geste spajanja i dvostrukog spajanja prstiju na Galaxy Watch nude nove načine beskontaktne interakcije korisnika sa svojim pametnim satom, što je posebno korisno za pojedince koji se suočavaju s ograničenom mobilnošću.

Pomoću ovih gesti možete se prebacivati s jedne stavke na drugu ili se vratiti na prethodnu stavku. Pregledavajte svoje poruke, događaje u kalendaru ili pretražujte svoj album s fotografijama – sve je to moguće uz gestu „štipanja“. Pristupačnost se odnosi na uklanjanje prepreka i pružanje besprijekornog iskustva svim korisnicima.

Geste unutar Naprednih značajki praktičan su prečac za odgovaranje na pozive, odbacivanje upozorenja ili brzo pokretanje aplikacija — sve to je moguće postići jednostavnim pokretima ruku.