TEST imoo Ear-care Headset: Slušalice za dječje uši

blank

Neobično, ali praktično dizajnirane bežične stereo slušalice namijenjene su djeci i njihovim ušima, a odlikuje ih i dobar zvuk

Slušalice imoo Ear-care Headset ne ulaze u ušnu šupljinu kao kod drugih modela slušalica na tržištu. Uz praktično pridržavanje slušalica s gornje strane uha, što jamči da neće ispasti niti pri trčanju, glavna premisa ovih slušalica je u zaštiti dječjih bubnjića.

Istovremeno, ovakva izvedba jamči i veću čistoću (higijenu) slušalica jer djeca vrlo često jedni drugima posuđuju slušalice. Maksimalna glasnoća zvuka u slušalicama je 85 dB, koliko i preporučuju europska regulatorna tijela. Dakle, kupnjom ovih slušalica sigurno nećete naštetiti sluhu vaše djece. Istu razinu maksimalne glasnoće od maksimalno 85 dB preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija.

blank

Uz sigurnost što se tiče glasnoće, ove slušalice jamče i da će djeca vrlo jasno čuti sve što se oko njih događa, naročito u prometu. Dakle, za razliku od slušalica koje se umetnu u uho te tada korisnici nemaju realan osjećaj stvarnosti oko sebe, imoo Ear-care Headset je siguran i što se tiče kretanja djece na putu iz škole, parka, igrališta. Možda vas zanima i odličan dječji pametni sat imoo Watch Phone Z6 s mogućnošću telefonskih i video poziva, uz ugrađene dvije kamere?

Sljedeća stvar koja zanima roditelje svakako je izrada slušalica. Proizvođač jamči da je korišten najsigurniji antialergijski materijal koji će biti ugodan za dječju kožu, a uz samo 30 grama mase djeca neće osjećati pritisak na uši. Fleksibilni strukturni dizajn savršeno odgovara veličini glave kod djece različite dobi tako da slušalice neće baš tako lako pasti s glave.

blank

Bežične, stereo slušalice uz prilagodljivi dizajn omogućuju korištenje kod djece već od jedne godine starosti, odlične su za djecu i do 15 godina starosti. Boja slušalica je Aurora Green, a u crno-zelenoj kombinaciji izgledaju jako moderno. Spajanje s izvorom zvuka traje samo nekoliko sekundi, nakon što se na slušalicama na nekoliko sekundi pritisne tipka te se zatim u postavkama telefona ili nekog drugog uređaja odabere imoo Headset.

Na ekranu pametnog telefona imat ćete (u postavkama Bluetootha) i informaciju koliki je preostali kapacitet baterije slušalica, a mogu se koristiti i za slušanje glazbe i za telefonske razgovore. Ako ne želite slušalice koristiti za razgovore, to se u postavkama Bluetootha na telefonu jednostavno odabere kao opcija.

blank

blank

Idemo sada na zvuk. Audio jedinica je veličine 16,2 mm te samim time omogućuje bolji doživljaj zvuka nego kada se koriste male zvučničke membrane karakteristične za TWS slušalice. Zvuk iz slušalica donosi i basove, srednje te visoke frekvencije. Isprobali smo dance glazbu i ostali iznenađeni jakošću basova, bez prekrivanja visokih tonova. Uslijedilo je slušanje laganih vokalnih izvedbi, u čemu su slušalice također pokazale svoju kvalitetu.

Nama koji smo naviknuti slušati glasniji zvuk sigurno nedostaje još jakosti, ali svjesni smo što to znači ne samo za dječje nego i za naše uši. Istovremeno sa slušanjem glazbe mogli smo raditi i druge stvari, kao što je pisanje ovog teksta. Da, uspjeli smo slušalice staviti i našu glavu. S obzirom da slušalice ne idu u ušnu šupljinu, zvuk se širi i na okolinu pa ih svakako nemojte koristiti u društvu u kojem nekome neće odgovarati vaša glazba.

blank

Na samim slušalicama postoji samo jedan prekidač, koji se koristi za uključivanje, uparivanje ali i za pauziranje glazbe pa se ne mora posezati za telefonom kako bi se pauzirala glazba. S istom tipkom se prekida telefonski poziv. Nema tipki za glasnoću zvuka te je to jedini nedostatak koji smo primijetili. Inače, pri dolaznom telefonskom pozivu se u slušalicama izgovara ime osobe koja zove, što je zgodno ako se sluša glazba, a telefon nije pri ruci.

Tijekom korištenja primijetili smo jednu odličnu funkcionalnost, a to je detekcija kada se slušalice skinu s glave. Dakle, čim skinemo slušalice s glave, zvuk se automatski pauzira zahvaljujući IR senzorima, a čim ih ponovo vratimo na uši zvuk nastavlja s reprodukcijom na istom mjestu na kojem je pauziran. Odlično!

blank

Sa izvorom zvuka povezuju se preko Bluetooth 5.0, imaju certifikat IP54 što znači da su otporne na prašinu i vodu tako da se mogu koristiti i pri laganoj kiši te ako se znojite. Ugrađena baterija omogućuje do 8 sati kontinuiranog trajanja, a pune se uz priloženi microUSB kabel. Brzo punjenje traje samo jedan sat. Iako Bluetooth veza funkcionira do 10 metara, mi smo na otvorenom prostoru slušali glazbu na udaljenostima većima od 20 metara.

blank

Cijena za imoo Ear-care Headset je 59 USD, a možete ih kupiti preko imoo shopa.

Globalni brand imoo je pokrenut 2012. godine te su do sada razvili mnoge pametne proizvode namijenjene djeci. U istraživanje i razvoj uključeno je više od 1000 ljudi, a imaju više od 1300 patentiranih certifikata. Brand imoo je u vlasništvu BBK Electronic grupe u kojoj su svjetski poznati brandovi OnePlus, Oppo i Vivo. Uz slušalice, imoo u ponudi ima i odličan imoo Watch Phone Z6, također namijenjen djeci, a omogućuje telefonske i video pozive te mnoge druge korisne funkcionalnosti.

blank

blank

blank