TEST Oclean Air 2: Isprobali smo najtišu električnu četkicu za zube

blank

Izuzetno tihu električnu četkicu za zube usporedili smo s još jednim modelom, a izmjerili smo i koliko je zaista bučna

Već desetljećima koristimo električne četkice za zube. U međuvremenu, neke su postale pametne pa nam tijekom četkanja zubi javljaju različite informacije ili nas pak upozoravaju jesmo li očistili sve dijelove usne šupljine. Nikada nismo razmišljali koliko su električne četkice za zube bučne u radu. Sve dok se nije pojavila četkica Oclean Air 2 koju smo uzeli na test. Proizvođač jamči da je ovo trenutno najtiša električna četkica za zube na svijetu.

Sve počinje punjenjem baterije

blank

 

Zahvaljujući magnetskom kućištu, Oclean Air 2 četkica ne mora uvijek stajati uspravno nego se puniti može i u polegnutom položaju. Na udaljenosti od oko jednog centimetra magnetska privlačnost djeluje i dvije površine se spajaju. Nakon dva i pol sata baterija je napunjena i potrajat će oko 40 dana. Sasvim dovoljno da bez punjača možemo krenuti na duže putovanje. Odlično, jer na ovaj način četkica štedi i prostor.

I sama četkica štedi prostor s obzirom da je poprilično tanka i dobro leži u ruci. U odnosu na druge modele na tržištu, tanja je oko 30 posto ili više. Dolazi u četiri boje (Pink Rose, Purple Iris, White Tulip i Eucalyptus Leaf), a mi smo testirali ljubičasti (Purple) model uz koji u lijepom pakiranju dolazi i jedan promjenjivi dio s kojim četkamo zube.

blank

Koliko je zaista tiha?

Oclean Air 2 pokreće WhisperClean, Ocleanova zaštićena ultrazvučna signalna tehnologija koja pruža jedno od najtiših iskustava s četkanjem zubi. Jamče buku manju od 45 dB. To smo i testirali odnosno izmjerili, a rezultate možete vidjeti u našem video filmu:

 

 

Kao  što ste mogli vidjeti u našem video, izmjerili smo 42 dB, što je za 3 decibela manje od deklariranog.

Mjerenje smo proveli s aplikacijom Soundmeter, a obje četkice su bile na istoj udaljenosti od 10 centimetara. Pogledajte još rezultata naših mjerenja:
Mjerenje s Oclean: 37,7 dB (poput šapata)
Mjerenje s OralB Vitality: 65,6 dB
Mjerenje s Oclean, ali bez četkice na uređaju: 28,3 dB (poput zvuka komarca)
Mjerenje s OralB Vitality, ali bez četkice na uređaju: 63,4 dB

Zatim smo mjerenje obavili i na udaljenosti od 30 centimetara:
Mjerenje s Oclean: 25,9 dB
Mjerenje s OralB Vitality: 61,1 dB
Mjerenje s Oclean, ali bez četkice na uređaju: 26,4 dB
Mjerenje s OralB Vitality, ali bez četkice na uređaju: 57,2 dB

blank

Sigurna i provjerena četkica za zube

Pri razvoju pametne četkica za zube Oclean Air 2 korišteno je više od 180 patenata, imaju odobrenje od FDA (Food and Drug Administration; američka agencija za hranu i lijekove), a kroz povijest tvrtke osvojili su i višestruke nagrade za dizajn uključujući Red Dot nagradu “Best of Best” u 2018. i IF Design nagrade tri godine zaredom.

Bitno za istaknuti je i vodonepropusnost (IPx7) te jednostavno korištenje pritiskom samo na jedan prekidač koji nudi dvostruku funkcionalnost – nježniji i klasični način rada. Četkica je mase od samo 95 grama tako da ne umara prilikom pranja zubi niti djecu, a motor je snage 2,5 W.

blank

Cijena za četkicu za zube Oclean Air 2 je u trenutku testa 32,53 američkih dolara (oko 200 kuna), a kupnjom preko Aliexpress trgovine nećete platiti poštarinu. Izmjenjivi dijelovi ove četkice također se kupuju online, a cijene ovise o broju izmjenjivih komada u pakiranju.

blank

Inače, u ponudi Ocleana se mogu pronaći i pametna četkica Oclean X Pro uz koju se koristi aplikacija koja omogućuje praćenje rezultata četkanja (moguće je podesiti do 32 razine jakosti četkanja), a nudi i otkrivanje slijepih zona u usnoj šupljini, uz aplikaciju na ekranu, kako se ne bi određeni dijelovi propustili očistiti prilikom pranja zubi.

Oclean W1 Smart Oral Irrigator (pametni irigator za usnu šupljinu) nudi funkcionalnost zubnog konca, čišćenje naslaga hrane te masažu zubnog mesa. Oclean S1 Sanitizer je sredstvo za dezinfekciju koje obavlja automatsku sterilizaciju svakih šest sati kako bi vaše četkice za zube stalno bile čiste i sigurne, a stopa sterilizacije do 99,9 posto moguća je uz UVC LED-ice. Kompatibilan je sa svim tradicionalnim i pametnim četkicama za zube.

blank

blank blank blank