Ako tražite dosadan telefon upravo je predstavljen

blank

The Boring Phone predstavlja Heineken, u suradnji s Bodegom, izradio ga je HMD Global, koji prodaje telefone Nokia

Telefon će ljudima omogućiti bolji društveni život, smatraju tako u Heinekenu koji želi potaknuti ljude na više druženja, a što je izvedivo ako na njihovim telefonima ima svega manje. Heineken The Boring Phone vraća stvari unatrag jer nema pristup internetu, društvenim mrežama niti se mogu preuzimati aplikacije.

Novi će mobitel službeno biti predstavljen sutra 18. travnja 2024. na pop-up sajmu Bodega na Tjednu dizajna u Milanu. Bit će to ograničena količina “glupih” telefona.

Koji su razlozi za ovakav telefon? Nakon istraživanja, koje je otkrilo kako 90% ljudi priznaje da stalno koriste svoj telefon u noćnim izlascima, Heineken je odgovorio na “poziv” mladih odraslih koji se žele odvojiti od svoje tehnologije.

S pametnim telefonima koji postaju toliko napredni i zanimljivi korisnicima lakše je nego ikad povezati se s internetskim svijetom, ali je teže ostati živjeti u trenutku. Telefon će proizvoditi Human Mobile Devices (HMD), a Heineken x Bodega The Boring Phone je dizajniran kako bi pružio samo primarne funkcije telefona kao što su slanje i primanje poziva i tekstualnih poruka.

blank blank blank blank

Prozirno kućište preklopnog telefona i holografske naljepnice crpe inspiraciju iz ljubavi generacije Z prema Newtro modi i dizajnu i podsjećaju na mobilne telefone iz ranih 2000-ih. Baterija će potrajati do tjedan dana u stanju pripravnosti i do 20 sati razgovora.

Istraživanje koje je naručio Heineken otkriva kako 90% Zillennialsa (Gen Z i Millennial) u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u, dok se druže s prijateljima i obitelji, provjeravaju svoje uređaje u prosjeku sedam puta tijekom svake večeri.

Dvije trećine priznaje da provjerava društvene mreže (62%) kada se druže s drugima dok više od trećine (36%) priznaje kako provjeravaju poslovnu e-poštu. Troje od deset (30%) također je otkrilo da krišom igraju igrice umjesto da se u tom trenutku druže sa svojom obitelji i prijateljima.

 

blank blank

Jedan od pet ispitanika (njih 22%) otkriva da isključuje svoj telefon ili ga ostavlja kod kuće prije društvenih događaja, a daljnjih dvoje od pet (38%) kaže da bi to moglo razmotriti.

Heineken i Bodega će svima, koji se ne uspiju domoći “dosadnog telefona” u lipnju 2024. omogućiti preuzimanje aplikacije na njihove pametne telefone kako bi im pružila the Boring Phone iskustvo (dosadnog telefona).

Naime, ukupno će biti proizvedeno samo 5000 primjeraka telefona s unutarnjim ekranom od 2,8 inča, vanjski će imati dijagonalu od 1,77 inča, a kamera je VGA (0,3 megapiksela). U izborniku telefona moći će se pronaći Nokijina igra Snage (Zmija). Heinekenov je plan telefon u početku dijeliti putem nagradnih igara u Velikoj Britaniji, a trebao bi se kasnije pojaviti i na drugim tržištima.

Foto: Heineken

blank blank