Za mnoge su majke i očevi skriveni heroji

blank

Honor je proveo istraživanje – pokazalo se kako 46% Europljana vjeruje da skriveni heroji zaslužuju više priznanja tijekom blagdana

Istraživanju je provedeno na 8.500 europskih ispitanika, a gotovo polovica smatra da bi pojedinci koji nesebično služe zajednici trebali dobiti više priznanja u blagdanskom razdoblju. Ovi heroji dolaze iz svih aspekata života, a najprepoznatljivije su skupine volontera, zdravstvenih radnika, skrbnika i učitelja.

Jedan je to od razloga zbog čega je ovih blagdana Honor odlučio odati počast i priznanje upravo njima.

Ispitanici su bili dirnuti zbog skrivenih heroja koji vjeruju u njih (35%), koji ih znaju oraspoložiti (33%) i koji su istinski svoji (26%). Ovi pojedinci ističu se zbog svoje hrabrosti (25%) i zbog svojih najboljih namjera (23%).

Javnost snažno podržava veću vidljivost ovih heroja, a najbolji način za postizanje tog cilja su kampanje na društvenim mrežama (36%) i crowdfunding (26%). Dodatno, istraživanje je pokazalo da je vjerojatnije da će 34% sudionika tijekom blagdanske sezone biti inspirirano ovim herojima, naglašavajući utjecaj njihovih postupaka.

Čak 59% ispitanika priznalo je da ima skrivenog heroja u krugu svojih voljenih, s majkama (41%) i očevima (30%) na vrhu liste. Osim toga, 33% se u potpunosti slaže da su ih ljudi u njihovim životima nadahnuli da bolje utječu na zajednicu.

Slijedom ovih rezultata Honor je pokrenuo inicijativu s ciljem povećanja vidljivosti ovih neopjevanih heroja upravo u ovom blagdanskom razdoblju u kojem njihov doprinos zajednici još više dolazi do izražaja.

Istraživanje je i potvrdilo kako javnost prepoznaje ove pojedince i kako im želi odati priznanje za njihov nesebičan rad. Honor tako diljem Europe, ali i Hrvatske želi slaviti skrivene heroje i odati priznanje za sve ono što rade ne samo tijekom blagdana već i tijekom cijele godine.

Ovog Božića Honor potiče sve da podijele svoje priče i odaju priznanje skrivenim herojima na društvenim mrežama uz hashtag #HONORtoBeWithYou #MyUnsungHero. Kampanja ima za cilj povećati vidljivost onih koji toliko pridonose, a tako malo traže zauzvrat.

Za detaljniji pregled istraživanja te kako Honor ovih blagdana slavi skrivene heroje pogledajte poveznicu.