271 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom

blank

Policija je proteklog vikenda evidentirala 4.271 prekršaj tijekom pojačanog nadzora prometa, bez poginulih osoba

Policijski službenici svih policijskih uprava su od 21. do 23. siječnja 2022. godine utvrdili ukupno 4.271 prekršaj, od kojih izdvajamo:

• 443 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija alkohola u količini od 3,12 g/kg izmjerena kod počinitelja na području PU koprivničko–križevačke
• 1.490 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU brodsko–posavske i iznosila je 199 km/h
• 505 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
• 271 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU zagrebačke i PU splitsko-dalmatinske, po 52 takva prekršaja.

Od 21. do 23. siječnja 2022. godine na prometnicama Republike Hrvatske dogodila se 41 prometna nesreća s nastradalim osobama od kojih tri pripadaju kategoriji teških prometnih nesreća. Nije bilo nesreća s poginulim osobama, dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a jedna osoba je lakše ozlijeđena. U svim nesrećama ukupno su ozlijeđene 52 osobe.