Gentleman’s Ride stiže u Zagreb

blank

Svjetska dobrotvorna motoristička manifestacija skreće pažnju na važnost muškog mentalnog zdravlja i raka prostate

U Hrvatskoj godišnje od raka prostate oboli 2800 muškaraca. Pažnju na taj podatak ukazuju dotjerane motoristice i motoristi klasičnih motocikala koji se okupljaju svake godine kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca i prevenciju raka prostate.

Svjetska dobrotvorna motoristička manifestacija Distinguished Gentleman’s Ride u nedjelju 19. svibnja 2024. stiže u Zagreb. Motoristi posjećuju više od 900 gradova u svijetu, a Gentleman’s ride brzo se etablirao kao najveći i najspektakularniji moto susret na svijetu, istovremeno prikupljajući znatne iznose novca za borbu protiv raka prostate i podižući svijest o važnosti mentalnog zdravlja muškaraca u ime partnera, dobro poznatog – Movembera.

Sudjelovanjem na ovogodišnjem “Gentlemen’s Ride”, Zagreb se stavlja na kartu svijeta s više od 900 gradova u kojima će se u isti dan voziti njihovim ulicama. Od svog osnutkaDistinguished Gentleman’s Ride uspješno je prikupio 45 milijuna USD za dobrotvorne svrhe, povezujući stotine tisuća elegantno odjevenih motoristica i motorista u 900 gradova u više od 110 zemalja koji su se na svojim klasičnim i vintage motociklima ujedinili kako bi sudjelovali u vožnji.

blank

Nakon 12 godina ovaj dobrotvorni motociklistički događaj je spreman suočiti se sa sljedećim desetljećem uz nevjerojatnu globalnu zajednicu. Prva “Gentleman’s Ride” vožnja u Zagrebu održala se 2015. godine a vožnje su se nastavile svake godine te je ukupno u Zagrebu održano 8 “Gentleman’s Ride” vožnji s gotovo 600 vozača.

Samo u Zagrebu vozači su prikupili nešto više od 7.000 EUR za borbu protiv raka prostate. Ove godine, “Gentleman’s Ride” Zagreb organizira mala skupina entuzijasta okupljenih u Klubu vlasnika Royal Enfield motocikala, uz podršku i ostalih moto klubova (Vulcan Riders Croatia ch.385).

Okupljanje motoristica i motorista započinje u nedjelju 19. svibnja 2024. u 10:00 ispred Hrvatskog narodnog kazališta, a start je nešto iza 11:00 sati kada će motoristice i motoristi na svojim motociklima napraviti krug po zagrebačkim ulicama, nakratko stati na Trgu žrtava fašizma radi fotografiranja i svoju vožnju završiti u The Garden Brewery Taproom.

Vožnja će se završiti dobrom glazbom i poznatim Submarine burgerima u The Garden Brewery Taproomu gdje ih čeka posebna svjetska senzacija, Julijan Erič i grupa Midnight Lightnin’ (power trio iz Ljubljane) koji svira Jimi Hendrixa. Ne samo što sviraju nego i koriste Jimijeve pjesme i tehniku kao osnovu za improvizaciju i eksperimentiranje za svoj vlastiti glazbeni izričaj.

Oni miješaju svoje pjesme i izražavanje sa stilom Jimija Hendrixa i starih američkih blues glazbenika kao što su John Lee Hooker, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Buddy Guy i drugi… Dakle, ako volite moćni rokenrol s grubim zvukom i glasnim gitarama sigurno će vam se svidjeti ova glazba. Članovi su Zlatko Djogić na bubnjevima, Miha Ribarić na basu i Julijan Erič na gitari i vokalu.

Gentleman’s Ride Zagreb ne bi bio moguć bez podrške partnera ovogodišnje vožnje, a to su Submarine Burger, The Garden Brewery, Novema Nova, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Policijska uprava zagrebačka.

Prijave na vožnju su još moguće, potrebno je registrirati se i prijaviti na web stranicama Gentleman’s Ride Zagreb gdje će motoristice i motoristi dobiti sve informacije o vožnji. Da bi motoristice i motoristi sudjelovali u vožnji potrebno je pratiti dress code, informacije su dostupne na web stranicama. Također motocikli mogu biti moderni klasici, old timeri i chopperi, te na našim prostorima dobro poznate Vespe i Tomosi (i slični modeli).