Dacia predstavlja 3. generaciju Dustera

blank

Na redu je sljedeće poglavlje u sagi Dacijinog kultnog bestselera koji na CMF-B platformi poboljšava iskustvo vožnje

Uz novi dizajn potpuno novog Dustera inačica 4×4 potpuno novog Dustera podiže terenske sposobnosti u nove visine, a popularni terenac dolazi s održivijim materijalima i hibridnim pogonskim sklopovima.

Potpuno novi Duster prepun je novih tehnologija za povećanje sigurnosti i udobnosti, a i dalje će biti obiteljski SUV koji pruža najbolju vrijednost za novac u svojoj kategoriji. Duster je rođen 2010. godine, a prvi put redizajniran u 2017. godini.

Dacia Duster je u svojoj 13-godišnjoj karijeri osvojio više od 40 nagrada, proizvodnja je dostigla 2,4 milijuna jedinica i stalno raste, a njegova popularnost koja stalno raste svrstala ga je među najprodavanije SUV-ove u Europi u svim segmentima.

blank

blank

Oko 1000 Duster SUV-ova silazi s proizvodnih traka u Dacijinoj tvornici u Pitestiju, u Rumunjskoj, svaki dan – otprilike jedan svake minute. Potpuno novi Duster izgrađen je na platformi CMF-B, koja igra središnju ulogu u Dacijinoj industrijskoj strategiji.

Ova konkurentna i iznimno fleksibilna platforma prvi put je korištena na najnovijim modelima Sandero i Logan, a zatim i na Joggeru. Nova CMF-B platforma sadrži visokoučinkovite elektrificirane pogonske sklopove, značajno poboljšava performanse u svim segmentima i zadržava privlačnost i pristupačnost koji su ga učinili hitom, ističe Patrice Lévy Bencheton iz Dacije.

Potpuno novi Duster ima više prostora za putnike i prtljagu nego prethodna generacija, a sveukupno je tek neznatno duži. Napredni inženjering platforme također smanjuje vibracije i buku s ceste povećavajući udobnost vozača dok zadržava ukupnu duljinu od 4,34 metra.

blank

blank

blank

Povećanjem krutosti okvira za zaštitu od prevrtanja vozilo postiže značajno smanjenje naginjanja karoserije (pad od 21% u verziji 4×2), što donosi veću stabilnost u zavojima ili pri promjeni smjera. I verzija 4×4 također ima koristi od ovog napretka (smanjenje naginjanja karoserije za 17%).

Buka pri kotrljanju je u prosjeku smanjena za -2dB, značajno smanjujući ukupnu razinu buke unutar vozila i pružajući ugodnije iskustvo vožnje za putnike. (-3db = 2 puta manje buke!). Platforma CMF-B također je pokrenula potpuno novi Duster na njegovom putu ka elektrifikaciji budući da može primiti pogonske sklopove koji koriste blago hibridne i potpuno hibridne tehnologije.

blank blank blank blank

blank blank blank blank blank