Huawei je bacio oko na automobilsku industriju

blank

Iako ne planiraju proizvoditi automobile jer nisu proizvođači automobila, Huawei je itekako zainteresiran za ovo područje

U skoroj budućnosti nećemo moći kupiti automobil na kojem će pisati Huawei. Iako se nagađalo kako Huawei traži partnera s kojim bi u Kini proizvodili automobile, njihov je plan proizvodnja komponenti za automobilsku industriju kako bi automobili bili još bolji.

Huawei je nedavno podnio niz patentnih prijava kineskoj Nacionalnoj upravi za intelektualno vlasništvo, a odnose se na punjenje električnih vozila, produljenje vijeka trajanja baterija, sigurnost i kočenje, izvijestio je Gasgoo Auto News.

Pretpostavljalo se da će Huawei u drugim područjima potražiti priliku za zaradu, jer zbog sankcija američke administracije sve više problema imaju s nabavkom komponenti za pametne telefone, ali to se na kraju nije pokazalo točnim. Ipak, promjene se događaju, a dokaz je nedavna prodaja cjelokupne imovine branda Honor.

Prodaja Huaweijevih pametnih telefona u četvrtom tromjesečju 2020. godine pala je za čak 41,1 posto (u usporedbi s četvrtim tromjesečjem 2019.), a s trećeg mjesta pali su na peto mjesto, pokazuju podaci koje je objavio Gartner.

U područje automobilske industrije mogli bi ući mnogi tehnološki giganti – Apple je nedavno o tome razgovarao s korejskim proizvođačima Kia i Hyundai, a cilj je bilo autonomno vozilo. Foxconn, veliki kineski proizvođač pametnih telefona za mnoge velike brandove, nedavno je najavio neki oblik suradnje s kineskim brandom Geely.