Za 44 dana u Hrvatskoj počinje automobilistički spektakl

blank

Croatia Rally vozi se od 22. do 25. travnja 2021 na lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije

Svoje će vještine pokazati najveće reli zvijezde današnjice. Početni brzinski ispit u Zagrebu će biti posebno atraktivan. Nakon završenog Arctic Rallyja u Finskoj, u kalendaru Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) slijedi Croatia Rally. Hrvatska će po prvi put ugostiti najbolje reli vozače današnjice i postati 34. zemlja u povijesti koja će biti domaćin WRC utrke.

Hrvatska je za najbolje reli vozače treća, od ukupno 12 postaja ove godine, a 22 brzinska ispita odvijat će se na više od 300 kilometara staza. Još se ne zna hoće li se natjecanje održati uz prisustvo gledatelja, o čemu će odlučiti nadležne institucije.

blank

„Do Croatia Rallyja nas dijele svega 44 dana koje ćemo iskoristiti za utvrđivanje finalnih detalja oko natjecanja. Situacija u ukupnom poretku nakon prve dvije utrke je jako zanimljiva. Vodeći Finac Rovanpera ima samo 20 godina, što nam pokazuje o kakvom se talentu radi. Na Croatia Rallyju nas čeka zanimljiva borba u svim kategorijama, a počinje i WRC Junior koji ulazi u svoju 20. sezonu. Važan segment će sigurno biti i činjenica da je naš reli prvo potpuno asfaltno natjecanje ove sezone pa ostaje za vidjeti kako će se vozači snaći u takvim uvjetima“, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Na Croatia Rally će kao najmlađi vodeći vozač Svjetskog prvenstva u povijesti stići 20-godišnji Finac Kalle Rovanpera. U poretku vozača ima četiri boda prednosti ispred Belgijanca Thierryja Neuvillea koji je obje utrke ove sezone završio na trećem mjestu.

blank