Ima 13 kamera, 6 radara i 12 ultrazvučnih senzora – to je Rimac Nevera

blank

Rimac Automobili službeno su predstavili svoj serijski, produkcijski automobil koji će se zvati prema mediteranskoj oluji Nevera

Uz automobilske performanse, koje u svijet automobila donosi Rimac Nevera, serijski automobil koji nasljeđuje pretprodukcijski Rimac C_Two, zanima nas što od tehnologija donosi hrvatski hyper električni automobil koji postiže najveću brzinu od 412 km/h.

blank

Ipak, na najbitnije tehnološke novine morat ćemo pričekati sljedeću, 2022. godinu, kada će se aktivirati sad već ugrađeni hardver koji se sastoji od 13 kamera, 6 radara i 12 ultrazvučnih senzora. Rimac je u Neveru ugradio mnoge hardverske komponente, a one će svoju funkciju dobiti nakon bežične nadogradnje.

Operativni sustav NVIDIA Pegasus, uz prethodno navedeni hardver, donosi Ai trenera koji će vozaču pomoći u izvlačenju maksimalnih performansi i pomoći mu u daljnjem razvoju vještina vožnje.

blank

U interijeru se nalaze tri TFT ekrana visoke rezolucije te će prikazivati samo onoliko informacija koliko je vozaču i suvozaču u ovom dvosjedu potrebno. Rimac Nevera spaja se na mobilnu aplikaciju koja će prikupljati podatke, ali ti podaci će biti anonimni nakon što iz Rimac Automobili zaprime u tvornicu.

Vlasnici vozila će kroz mobilnu aplikaciju na Android i iOS uređajima moći pratiti podatke uživo, poput GPS lokacije, brzine punjenja i statusa baterije, a koristit će se za analizu voznih performansi, metrike i pregleda.

blank

Najveća snaga koju Rimac Nevera postiže je 1914 KS, najveći okretni moment iz četiri električna permanentna motora je 2360 Nm, a od 0 do 60 m/h (96 km/h) Rimac Nevera ubrzava za samo 1,85 sekundi. S mjesta do 161 km/h stiže za samo 4,3 sekunde, do 300 km/h za 9,3 sekunde, a najveća brzina koju Nevera postiže je 412 km/h. Četvrt milje Nevera prelazi za 8,6 sekundi.

Za 2 milijuna eura, koliko košta Rimac Nevera, dobit ćete i mnoge druge zanimljive automobilske performanse, a kupnja je moguća u 19 trgovina širom svijeta – u Europi to su London, Barcelona i Aachen). Detaljne informacije o super automobilu Rimac Nevera donosi Smartlife.hr.

blank blank