Laqo za svoj drugi rođendan ponudio zanimljivu inovaciju

blank

Mjerenje emisije CO2 vašeg vozila novost je u osiguranja Laqo, a popularna aplikacija upravo je proslavila svoj drugi rođendan

Potpuno digitalno osiguranje vozila Laqo, tech inovacija Croatia osiguranja, s razlogom nosi oznaku digitalno, a to se i dokazalo u praksi – od lansiranja prije dvije godine do sada 75 posto prijavljenih šteta riješeno je potpuno digitalno dok je najbrže obrađena i isplaćena šteta riješena u svega 17 sati. Najbrže kupljena polica ostvarena je za samo 58 sekundi.

Sjajne rezultate Laqo ostvaruje i u programu prevencije LaqoPrevent koji klijente potiče na sigurniju vožnju te im je podijeljeno više od 1.500 nagrada.

U samo dvije godine od lansiranja Laqo po zarađenoj premiji zauzima vodeće mjesto na digitalnom osigurateljnom tržištu u Hrvatskoj. Web stranice mu je posjetilo 2,8 milijuna korisnika, više od 630.000 puta pokrenut je izračun cijene osiguranja, a 70 posto korisnika ima Laqo aplikaciju.

blank

Inovacija unutar aplikacije i programa LaqoPrevent je da će svi korisnici moći pratiti emisije CO2 svojeg vozila i načina vožnje. Korisnici mogu pratiti emisiju CO2 za svaku vožnju te će imati uvid i u trendove u prethodnih godinu dana. Do kraja listopada bit će dostupna nova verzija Laqo aplikacije koja će sadržavati i novu funkcionalnost.

Ekonomičnijom vožnjom moguće je smanjiti svoj ugljični otisak i na taj način pozitivno utjecati na nepovoljne statistike koje pokazuju da prosječno osobno vozilo u Hrvatskoj godišnje emitira oko 3 tone CO2.

Korisnici Laqo aplikacije koji se uključe u LaqoPrevent program imaju na raspolaganju korisne savjete kako smanjiti emisiju CO2 te kako utjecati na smanjenje potrošnje goriva i troškova održavanja vozila. Za svaku svoju vožnju mogu vidjeti koliko je CO2 ispušteno, ali i koliko se CO2 može emitirati uz odgovorniju vožnju. Na temelju stila vožnje korisnik će dobiti konkretne preporuke vezane uz vožnju, ali i one vezane uz svakodnevne aktivnosti koje utječu na njihov cjelokupni ugljični otisak.

Prema izvješću Europske agencije za okoliš upravo je sektor prometa odgovoran za četvrtinu ukupnih emisija CO2 u Europskoj uniji, a 71,7 posto odlazi na cestovni promet. Prosječna stopa popunjenosti je 1,6 ljudi po automobilu u Europi pa dijeljenje automobila i ekonomičnija vožnja direktno mogu utjecati na smanjenje CO2.

blank