Lexusov novi kompaktni crossover kreće u prodaju

blank

Dizajn interijera i završna obrada evociraju osjećaj klase više većih, skupljih modela te daje premium ležeran osjećaj

Lexus LBX, drugi tvrtkin model koji sadrži tri slova u nazivu, potpuno je novi kompaktni crossover, bez kompromisa u kvaliteti i profinjenosti. Uz to, Lexus LBX mrežni konfigurator vozila omogućuje korisnicima da istraže svoje personalizirane specifikacije vozila iznutra i izvana s virtualnim pogledom od 360 stupnjeva.

Isporuke potpuno novog LBX-a kreću od svibnja 2024. u Hrvatskoj, a kupci će iz prve ruke doživjeti visoku razinu Lexusovog luksuza u dosad najkompaktnijem modelu marke. Od privlačnih, suvremenih linija Resolute Look eksterijera automobila do dizajna, udobnosti i uređenja interijera LBX prenosi kvalitetu klasa iznad – onu kakvu biste očekivali od većeg, skupljeg modela višeg segmenta.

U isto vrijeme postoji laganiji, manje formalan dodir automobila, premium casual osjećaj koji odražava moderni ukus za visoku kvalitetu uz opušteniji osjećaj. Razmislite o vrhunskim dizajnerskim tenisicama i spoju modne i sportske odjeće za performanse.

To je pristup koji će LBX-u dati široku privlačnost, uključujući povezivanje s novom, mlađom i stilski osviještenom publikom, reinterpretirajući tradicionalno Lexusovo umijeće i kvalitetu u modernom idiomu.

Tu je i veći izbor nego ikad prije, u skladu s Lexusovom predanošću da luksuz učini osobnim. Udaljavajući se od tradicionalne strukture razreda modela, fokus je na stilu i osjetilnoj privlačnosti uz izbor atmosfere: Elegant, Relax, Emotion i Cool. Svaki evocira drugačiji karakter – profinjen, dinamičan, sportski – kroz opcije boja te izgled i dojam presvlaka i ukrasa.

U vozilu dužine 419 cm možete odabrati interijer bez kože prilagođen veganima kao alternativu taktilnoj Ultrasuede ili ekskluzivnoj L-anilin koži, materijalu koji je do sada bio ekskluzivan za Lexusovu vodeću limuzinu LS.

blank

blank

Vozač uživa u impresivnom pogledu, karakterističnom za SUV, s nisko postavljenom instrument pločom i širokim vjetrobranskim staklom. U isto vrijeme, položaj sjedenja više liči na limuzinu, s osjećajem kontrole usmjerene na vozača.

Lexusov koncept Tazuna za dizajn vozačevog kokpita osigurava da se kontrole i izvori informacija mogu koristiti uz minimalno kretanje ruke i oka tako da se fokus zadržava na cesti ispred. Oblik i kut upravljača te položaj papučica precizno su određeni, dok se 12,3-inčni potpuno digitalni zaslon s instrumentima može prilagoditi izgledom i sadržajem kako bi odgovarao preferencijama vozača ili prioritetima za putovanje. Dostupan je i head-up zaslon za još sigurniju i udobniju vožnju.

Multimedijski sustav Lexus Link Connect, kojim se upravlja putem središnjeg 9,8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir ili sustava glasovne kontrole koji može odgovoriti na zahtjeve u više razgovornom stilu, pruža glatko i intuitivno korisničko iskustvo.

blank

Pozornost posvećena detaljima uključuje pružanje fizičkih prekidača za audio i klimatizaciju kojima se lako upravlja. Za suvozača na prednjem sjedalu postoji osjećaj da je toplo učahuren s dizajnom ploče s instrumentima koji se ulijeva u vrata kako bi stvorio efekt omotavanja.

Materijali mekani na dodir doprinose udobnosti, uključujući podstavljene strane središnje konzole. Utjecaj Lexusove Takumi izrade i tradicionalne japanske estetike također je vidljiv u novim Tsuyasumi ukrasnim umetcima u boji ugljena i u opciji šavova presvlaka u Tatami stilu.

Asortiman LBX nudi obilje prestižnih značajki. Na primjer, inteligentni Lexus Climate Concierge neprestano optimizira izvore grijanja i ventilacije za svakog putnika dok je dostupan premium audio sustav Mark Levinson s 13 zvučnika, dizajniran posebno za unutarnju arhitekturu LBX-a.

Dostupna su i električna stražnja vrata koja omogućuju lak pristup dobro proporcionalnom prtljažnom prostoru s dovoljno prostora za spremanje dva kovčega od 75 litara. Potencijalni kupci mogu uživati u osjećaju kvalitete LBX-a koristeći Lexusov online 3D alat za konfiguraciju automobila.

blank

To vam omogućuje da odredite svoje vozilo sve do izbora boja, ukrasa i značajki interijera. Zatim možete prošetati okolo prije nego što otvorite vrata i uđete unutra za detaljno virtualno iskustvo od 360 stupnjeva.

Cijena za Lexus LBX starta od 31.500 eura, a dostupan je 1,5-litreni HEV benzinski motor snage 100 kW (136 KS). Automobil se može dodatno opremiti paketima Tech, Premium i Advanced, a dostupna je i verzija s pogonom na sve kotače.

blank blank blank