Nico Rosberg preuzeo prvu Rimac Neveru

blank

Hyper automobil Nevera s rednim brojem #001 isporučen je svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. Nicu Rosbergu

Mjesec dana nakon što je dovršen prvi serijski primjerak Rimac Nevere, automobil #000, Rimac je dovršio prvi od planiranih 150 primjeraka. Cilj je svakih pet tjedana dovršiti po jedan primjerak. Prvi odnosno nulti primjerak završen je u Callisto zelenoj boji s alcantara interijerom u boji pijeska. Taj će primjerak ostati u vlasništvu Bugatti Rimac kompanije.

blank

Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monaku Rosberg je stigao u sjedište Rimac Grupe u Hrvatskoj kako bi popratio najnovija događanja i vidio svoj primjerak Nevere – po prvi put uživo. Za automobil br. 001 Nico je odabrao agresivniju specifikaciju opisanu kada je prvi put dizajnirao svoj automobil kao Batmobil spec.

Nicova Nevera je u Stellar crnoj boji, dolazi s poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima. Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, sa suptilnim potpisom Nico Rosberg na pločici naslona za ruke koja označava automobil 001/150. Prvi primjerak Nevere u vlasništvu kupaca nalazit će se u Kneževini Monako, u Rosbergovom domu.

blank

blank

Veliki dio glavnih komponenti automobila dizajniran je, konstruiran i izrađen u Rimac pogonima tjednima ili mjesecima unaprijed i ugrađen u posljednjoj fazi proizvodnje – sastavljanju vozila koje traje oko pet tjedana po automobilu.

Rosberg je rekao: “Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude ne samo nevjerojatno brz ili najbrži već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam vidjeti što može.“

Nico Rosberg i Mate Rimac
Nico Rosberg i Mate Rimac

I Mate Rimac dijeli sreću što je Nico prvi kupac: “Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere netko tko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako itko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće obitelji vlasnika Rimac Nevere.”

Prije prve isporuke kupcima Nevera je dobila globalno priznanje za najbrže ubrzavajući automobil na svijetu postavivši svjetski rekord u ubrzanju na 1/4 milje za 8,582 sekunde. Samo ove godine Nevera je proglašena GQ-ovim hiperautomobilom godine, Top Gear Magazin ju je proglasio najboljim električnim sportskim automobilom, a Robb Report najboljim hiperautomobilom godine.

blank

Nakon 11-godišnje karijere u Formuli 1 u kojoj je 2016. godine proglašen svjetskim prvakom Nico je započeo karijeru poduzetnika za održivost i investitora u zelene tehnologije. Uložio je u 20-ak startupa iz područja mobilnosti kao i u prvenstvo Extreme E.

Osnovao je Greentech Festival 2019. godine, globalnu platformu za održive inovacije. Od 2021. događaj se održava u New Yorku i Londonu kao i u gradu u kojem je prvi put osnovan – Berlinu.