Prvi serijski primjerak Nevere prijeći će Pelješkim mostom

blank

Vrijednost Pelješkog mosta je 526 milijuna eura, a jedna Rimac Nevera, prema dostupnim informacijama, košta 2 milijuna eura

Rimac Nevera bit će proizvedena u 150 primjeraka, ali jedan se primjerak neće prodavati. Upravo će ta Nevera, nedavno po prvi put registrirana u Hrvatskoj, biti prvi automobil koji će uz 1914 KS i s vremenom ubrzavanja od 0-60 mph za manje od 2 sekunde biti prvi automobil koji će 26. srpnja 2022. prijeći znameniti hrvatski Pelješki most.

Rimac Nevera je prvi automobil dizajniran, razvijen i proizveden u Hrvatskoj, a koji je homologiran za tržište EU i SAD-a. Prvi serijski primjerak Nevere, koji je označio početak serijske proizvodnje od 150 primjeraka, prijeći će nedavno završenim Pelječkim mostom u spektakularnoj ceremoniji otvorenja, ponosno noseći hrvatske registracijske tablice.

Za upravljačem će biti glavni inženjer Nevere, Matija Renić, koji na jedinstven način cijeni razmjere inženjerskih izazova koje je trebalo savladati u izgradnji novog mosta. On je nadgledao stvaranje Nevere od koncepta do stvarnosti, dovodeći prvi potpuno električni hiperautomobil na svijetu do serijske proizvodnje, stvarajući pritom potpuno novi segment na tržištu super sportskih automobila.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Grupe, rekao je: „Od samog početka ponosimo se svojim hrvatskim korijenima. Nevera je ime dobila po oluji uz hrvatsku obalu, a sam dizajn našeg prvog modela Concept_One, kao i Nevere inspiriran je oblikom kravate, izvornog hrvatskog proizvoda. Drago nam je vidjeti kako se Hrvatska dalje razvija i raste, stoga smo ponosni što sudjelujemo u otvaranju Pelješkog mosta – još jednog projekta koji doprinosi budućnosti ove zemlje.”

Pelješki most vrijedan je 526 milijuna eura. Rimac Nevera košta 2 milijuna eura. Dakle, vrijednost mosta je kao 263 Nevere. Uzmemo li u obzir da je dužina Nevere oko 5 metara, ispada da se na most dužine 2,4 kilometra može smjestiti 480 Nevera. Nije poznato kojom će se brzinom večeras, tijekom otvorenja mosta, provozati Matija Renić. Najveća brzina koju bi Nevera trebala postizati je 420 km/h (prethodno se spominjala brzina od 412 km/h).