Nova Toyota Hilux s 9 zvučnika JBL i pojačalom snage 800 W

blank

Novi Hilux ima pametni ključ, satelitsku navigaciju, a najizdašniju opremu u klasi donosi paket Invincible

Toyota Hilux je nepobjediva na cesti i izvan nje. Nije riječ samo o najjačem paketu opreme Invincible (nepobjediv); Hilux još od 1968. godine osvaja svijet – osvojio je Sjeverni pol, vulkane na Islandu, Antarktik te ostvario pobjedu na Reliju Dakar 2019. godine. Redizajnirani Hilux osme generacije omogućuje još bolje sposobnosti na cesti i kroz terenske sposobnosti, ali uz veću udobnost te unaprijeđenu opremu.

Najizdašnija oprema u klasi, paket Invincible, uključuje širok popis opreme: sustav pametnog ključa i pokretanje motora tipkom, satelitsku navigaciju, automatski klima uređaj, prednje i stražnje parkirne senzore te ozvučenje s 9 zvučnika JBL Premium Sound System koji se odlikuje 8-kanalnim pojačalom snage 800 W kao i tehnologijom CLARi-Fi.

blank

U poboljšanoj unutrašnjosti dolazi novi dizajn ploče s instrumentima te novi, centralno smješteni ekran infotainment sustava dijagonale od 8“ na kojem se nalaze mehaničke upravljačke sklopke
radi boljeg upravljanja u svim uvjetima vožnje. Unaprijeđeni multimedijski sustav se odlikuje bržim odzivom softvera i zaslona te sadrži integraciju pametnog telefona i za Apple CarPlay i za Android Auto.

blank

Na vrhu ponude novog Hiluxa je, dostupna u izvedbama s produženom (Extra Cab) i dvostrukom kabinom (Double Cab), oprema Invincible koja je osmišljena za korisnike koji traže široku primjenu te žele sve pogodnosti i raznovrsnu primjenu pick-upa u kombinaciji s pustolovnijim i profinjenijim izgledom i obiljem opreme.

Široka ponuda dodatne opreme omogućiti će kupcima naknadno prilagođavanje vozila zahtjevima njihovog poslovanja ili slobodnog vremena. Ta oprema uključuje zaštitni kavez, električni aluminijski pokrov, zaključavanje stražnje stranice sanduka, tvrdi krov za sanduk i utičnicu za napajanje od 12V u sanduku.

Detalji vanjskog izgleda koji se nalaze isključivo na opremi Invincible uključuju posebnu masku hladnjaka i branik, donju zaštitnu ploču, zaštitu blatobrana te poseban izgled kvake vrata, naplataka i stražnje stranice sanduka.

blank

U kabini, Invincible se temelji na specifikaciji High uz ekskluzivnu ploču s instrumentima, crnim metalik i crnim kromiranim umetcima, pa čak i posebnim dizajnom pametnog ključa. Na izvedbi s
dvostrukom kabinom (Double Cab), „svjetloplava“ rasvjeta obloga prednjih i stražnjih vrata kao i dvobojne presvlake sjedala od perforirane kože daju dodatni pečat izgledu kabine.

Novi 2,8-litarski dizelski motor snage 204 KS, Hiluxova nosivost od 1 tone te mogućnost vuče prikolice do 3,5 tone sada su prošireni na sve karoserijske izvedbe s pogonom na 4 kotača (jednostruka, produžena i dvostruka kabina).

U dizajnerskom pogledu, lice novog Hiluxa je potpuno preoblikovano novim, hrabrim i snažnim trodimenzionalnim izgledom maske hladnjaka i branika, koji značajno pojačavaju nastup ovog pick- upa na cesti kao i njegovu snažnu staturu, osnažujući istovremeno njegovu legendarnu otpornost, robusnost i sposobnost vožnje po svim terenima.

blank

Vanjski izgled dodatno je naglašen uvođenjem novooblikovanih prednjih i stražnjih sklopova LED svjetala, novih strojno obrađenih i crnih aluminijskih naplataka od 18“ te predstavljanjem novih boja karoserije – Emotional Red II, Dark Blue i Oxide Bronze metalik.

Uz 204 KS, Hilux će s okretnim momentom od 500 Nm od 0 do 100 km/h ubrzati za 10 sekundi, što je za 2,8 sekundi manje nego postojeći 2,4-litarski motor, uz prosječnu potrošnju goriva od 7,8 l/100 km i emisiju CO2 od 204 g/km.

blank

Hiluxove terenske sposobnosti, i tako već bez premca, dodatno su unaprijeđene novom elektroničkom funkcijom koja oponaša učinak mehaničkog diferencijala s ograničenim proklizavanjem (na izvedbama s pogonom na dva kotača). Smanjen je broj okretaja motora u praznom hodu s 850 na 680 okr/min te je ugođen odziv gasa radi boljeg nadzora, a unaprijeđen je i sustav stabilnosti (VSC) uz novi sustav nadzora kuta kotača.

Prodaja novog Hiluxa u istočnoj Europi počet će u srpnju 2020. dok u zapadnoj Europi očekuje u listopadu 2002. Bit će dostupan u izvedbama s produženom (Extra Cab) i dvostrukom kabinom (Double Cab), uz mogućnost izbora između ručnog mjenjača sa 6 brzina ili automatskog mjenjača sa 6 brzina uz koji dolazi i pogon na 4 kotača.

blank

blank