Popriličan broj prometnih prekršaja tijekom proteklog vikenda

blank

Policijski službenici ustanovili su 271 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom

Donosimo rezultate pojačane kontrole prometa proteklog vikenda (5. – 7. lipnja 2020. godine), u akciji u koju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici svih policijskih uprava na području Republike Hrvatske proteklog vikenda utvrdili su ukupno 5.538 prekršaja:
– 478 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,48 g/kg izmjerena na području PU Varaždinske
– 2.702 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU Ličko-senjske, 223,2 km/h
– 573 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
– 271 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, a najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU Zagrebačke, 64 prekršaja.

U razdoblju od 05. – 07. lipnja 2020. na prometnicama Republike Hrvatske dogodilo se 68 prometnih nesreća s nastradalim osobama. U šest nesreća smrtno je stradalo šest osoba, dvije su zadobile teže, a još dvije lakše ozljede. U ostalim nesrećama ozlijeđena su 82 sudionika.