Pogledajte virtualnu hrvatsku policajku Sanju

blank

Virtualna policajka Sanja, koristeći didaktičku opremu T-Wall uređaj i „pijane naočale“, ukazuje i na višestruke štetne posljedice alkohola

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, a u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, pripremilo je Online prometni program namijenjen učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

U novom videospotu Službe prevencije, namijenjenom najmlađim sudionicima u prometu, virtualna policajka Sanja objašnjava važna pravila ponašanja u prometu, posebice pravila za sigurnost mladih biciklista.

Kroz neobičan eksperiment s jajetom učenici se sami mogu uvjeriti u istinitost tvrdnje da u prometu „kaciga glavu čuva!“. Virtualna policajka Sanja, koristeći didaktičku opremu T-Wall uređaj i „pijane naočale“, ukazuje i na višestruke štetne posljedice alkohola, demonstrirajući kako alkohol utječe na smanjenje motorike kod vozača. Putem učenika, policajka Sanja šalje poruku svim odraslima da „Alkohol nije COOL!“

Statistički podaci ukazuju da je u prvih deset mjeseci 2020. godine nastradalo 554 djece u prometnim nesrećama, što je 20,2% manje u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini, kada je ukupno 694 djece nastradalo u prometnim nesrećama.

Od ukupno nastradale djece u prometnim nesrećama u prvih deset mjeseci 2020. godine, njih 80 zadobilo je teške tjelesne ozljede, dok je prethodne godine u istom razdoblju zabilježeno stradavanje 79 djece, što ukazuje na porast od 1,3%.

U prvih deset mjeseci ove godine 471 dijete zadobilo je u prometnim nesrećama lakše tjelesne ozljede, što u odnosu na 2019. godinu predstavlja pad od 22, 5%, kada je u prvih deset mjeseci evidentirano ukupno 608 djece koja su sudjelovala u prometnim nesrećama s lakšim tjelesnim ozljedama.

Statistički podaci ukazuju da je u prvih deset mjeseci ove godine zabilježen pad smrtno stradale djece u prometu za 57,1%.