Što Toyota radi u području vodika?

blank

Toyota Croatia je organizirala susret s predstavnicima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, EI Hrvoje Požar te Agencije za ugljikovodike

Krajem ožujka Hrvatski sabor je podržao prijedlog Hrvatske strategije za vodik do 2050. godine čiji je nacrt izradila Vlada RH. U povodu toga Toyota Croatia je organizirala susret o budućnosti vodika i detaljima Strategije.

Okupljeni su imali priliku uživo vidjeti što Toyota radi u ovom području jer je zbog promocije vodikovih tehnologija u Zagreb stigao predvodnik električnih vozila s gorivnim člancima – Toyota Mirai, sad već u drugoj generaciji.

„Veselimo se najavi ovih velikih investicija u vodikove punionice i nadamo se da će njihova realizacija krenuti čim prije. Izgradnjom punionica vozila poput Toyote Mirai mogu doći u ruke domaćih vozača i oni će imati priliku osjetiti ovu potpuno čistu tehnologiju u praksi“ – izjavio je tom prilikom blank.

 

Na međunarodnoj stručnoj konferenciji o vodikovim gorivnim člancima „Spring Training on Hydrogen and Fuel Cells“ u organizaciji zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održanoj 30. ožujka 2022. gostovala je i Toyota Croatia sa prezentacijom razvoja i implementacije „0-Emission“ tehnologija kojima je, od procesa proizvodnje do samog konačnog proizvoda, cilj maksimalno smanjiti tzv. „ugljični otisak“ i budućim naraštajima ostaviti u naslijeđe netaknut i čist okoliš.

Održana je u Zagrebu i konferencija u organizaciji udruge H2-Hydrogen Cell Croatia. Okupili su se predstavnici ministarstava, udruga i realnog sektora, a svi sudionici su imali priliku razgledati Toyota Mirai koji je bio izložen u sklopu događaja.

blank

Toyota Croatia je predstavila viziju implementacije Toyotinih vodikovih tehnologija u javni gradski prijevoz, u dijelu prezentacije pružajući osnovne informacije o autobusima koji koriste Toyota FC tehnologiju.

Osim tehnologije koja ih pogoni, tehničkih karakteristika i primjera eksploatacije predstavljen je i „one-stop-shop“ pristup Toyote koji gradskim upravama nudi mogućnost čistog javnog gradskog prijevoza po principu „ključ u ruke“.

blank