TEST Suzuki Vitara: Napredna multimedija u najprodavanijem automobilu

blank

Da bi neki automobil bio uspješan mora se poklopiti više stvari, a među njima svakako je i multimedija. Spojili smo pametne telefone s Android i iOS operativnim sustavima s novom Suzuki Vitarom

Već nekoliko godina Suzuki ima veliki hit na hrvatskom tržištu. Hit ne može napraviti baš svatko, a moraju se i poklopiti neke stvari. Nekoliko godina unatrag Suzuki Vitara je najprodavaniji automobil privatnim kupcima. Uz prihvatljivu cijenu, kupcima je bitan i imidž, bitan im je izgled, bitna im je i kvaliteta koju automobil mora imati. Postoje kupci kojima je i multimedija bitna.

blank

blank

Živimo u vremenu povezivosti, kad je sve povezano na internet. Mi smo Vitaru putem USB kabela povezali s dva različita pametna telefona. Honor 20 koristi Android te samim time nudi i Googleovu aplikaciju AndroidAuto dok Apple iPhone s iOS operativnim sustavom ima mobilnu aplikaciju Apple CarPlay.

Suzuki Vitara s paketom Elegance+ (GLX+) bogata je multimedijskim mogućnostima, nudi povezivost putem USB utora, ima 12-voltnu utičnicu te danas neizostavni Bluetooth za bežično povezivanje. Bogata je i naprednim sustavima pomoći u vožnji, o kojima ćemo nešto kasnije u našem testu Suzuki Vitare 1.4 s pogonom na sve kotače (4WD) i turbobenzinskim motorom snage 103 kW (140 KS).

Dakle, s Vitarom ćete dobiti sve što vam treba u modernom automobilu, misleći pri tome i na sigurnost, i na performanse, ali i na udobnost te komfor korištenja uz povišenu podnicu za 185 mm od tla. Dakle, u rukama smo imali punokrvni SUV bogat opremom.

Multimedijsko sučelje

blank

Već i inicijalno multimedijsko sučelje na infotainment sustavu Suzuki Vitare nudi sve bitne funkcionalnosti, uz jednostavnu organizaciju i dobru vidljivost na suncu. Dobro dođu i prečaci smješteni s desne strane ekrana, a jakost zvuka možemo podesiti preko na dodir osjetljive površine s lijeve strane ekrana.

Unutar izbornika nalazi se navigacija sa svim funkcionalnostima koje vam trebaju (točke od interesa, zumiranje, razne obavijesti), zatim tu je i lijepo dizajnirano sučelje FM radija uz retro štih, a u postavkama možemo odabrati koliko basa želimo da isporučuju zvučnici te podesiti više ili manje srednjih i visokih tonova. Ono što je svakako korisno jeste automatsko podešavanje glasnoće zvuka , ovisno o brzini kojom se krećemo. To nam je jedna od najdražih funkcija tako da pri stajanju na semaforu ne moramo smanjivati glasnoću niti pojačavati kad se brže vozimo.

Povezivanje preko Bluetootha

Za početak, spajamo pametni telefon Honor 20 putem Bluetooth veze. Nakon uključivanja Bluetootha na telefonu, na 7-inčnom kapacitivnom ekranu osjetljivom na dodir s jednostavno organiziranim izbornikom odabiremo dio koji se odnosi na telefon. Za 10-15 sekundi uspješno spajamo mobitel i automobil, inicirajući pretraživanje s mobitela, a potrebno je na ekranu mobitela samo odabrati Suzuki u ponuđenim uređajima za spajanje te unijeti PIN s kojim autoriziramo povezivanje.

blank

Kupujete li novi automobil i planirate telefonirati tijekom upravljanja vozilom, svakako odaberite Bluetooth povezivost. Ukoliko imate rabljeno vozilo, naš je savjet da kupite hands-free instalaciju ili uređaj, a cijene se kreću od stotinjak kuna na više. Nećete dovesti u rizik niti svoj niti tuđe živote, a poznato je da korištenje mobitela u vožnji dovodi do distrakcije.

Naime, upravljanje vozilom i telefoniranje dvije su kognitivno zahtjevne aktivnosti te se međusobno ometaju. Dakle, pazite na sebe i druge, a usput ćete se spasiti od plaćanja kazne od 1000 kuna, koliko je zakonom propisano za upravljanje vozilom i telefoniranje bez odgovarajuće opreme. Mobitel je inače postao četvrti ubojica u prometu, nakon brzine, alkohola i nevezanja sigurnosnog pojasa.

Prilikom korištenja mobitela možemo se koristiti i tipkama na kolu upravljača putem kojih se javljamo na dolazni poziv, možemo obaviti novi poziv te koristiti glasovno upravljanje. Na upravljaču Vitare nalaze se tipke za kontrolu glasnoće zvuka, a moguće je korištenje i tipki za adaptivni tempomat i ograničavač brzine vožnje te poluautonomnu vožnju pri kojoj vozilo samostalno održava razmak do vozila ispred i po potrebi samostalno koči. Vitara može putem prednje kamere pratiti bijele linije na prometnici te tako samostalno održavati pravac pri brzinama iznad cca 70 km/h.

Povezivanje preko kabela

Sad slijedi najbolji dio, spajanje mobitela na multimedijski sustav vozila nakon čega ćemo dobiti i dodatne funkcionalnosti putem aktualnih prometnih informacija, navigacije i upozorenja na prometne kamere, policiju, ali i podršku za druge servise. Spajanjem preko kabela na USB utor u vozilu istovremeno se i baterija mobitela nadopunjava. U Vitari, ispod komandi klima uređaja, nalazi se prostor unutar kojeg se mobitel može smjestiti.

blank

Apple CarPlay

Apple je razvio posebnu mobilnu aplikaciju pod nazivom CarPlay, koja se jednostavno preuzme iz trgovine s aplikacijama, a zatim putem nje mijenjamo izgled infotainment sustava vozila. Dakle, tvorničko sučelje mijenja izgled, funkcionalnost te postaje više korisnički orijentirano (user friendly).

blank

Izgled Apple CarPlay sučelja je predivan, osjeti se to u svakom pikselu aplikacije koja omogućuje da se određene funkcije mobitela koriste putem ekrana u vozilu. Ikone su iste kao i na iPhone pametnom telefonu, a na izbor imate korištenje telefonskih poziva, karte i navigiranja, pristup SMS i instant porukama poput WhatsApp, glazbenom playeru, slušanju podcastova koji su vrlo popularni u posljednje vrijeme.

Nudi se pristup i glazbenim aplikacijama poput Deezera koji nudi 56 milijuna pjesama. Možete kreirati svoje playliste te tako personalizirati svoj glazbeni ukus. Naravno, pretraga po albumima i izvođačima je podržana, a na izbor vam je i Flow koji uči kakvu glazbu volite odnosno ne volite.

blank

Inače, prema istraživanju koje je Huawei proveo na hrvatskom tržištu, na uzorku od 4000 ispitanika, Hrvati glazbu slušaju i više od 4 sata dnevno, a najviše vole rock i metal. Naravno, ako na USB sticku imate svoju omiljenu glazbu, preko USB utora i na taj način možete slušati glazbu u vožnji.

Dakle, uz Apple CarPlay imate jednostavan pristup prilagođen vožnji jer su ikone istaknute tako da do njih dolazite bez ometanja u vožnji. Putem glasa isprobali smo slanje SMS i WhatsApp poruka, a nepročitane poruke smo također preslušavali jer ih sustav čita i reproducira preko zvučnika u vozilu. Nakon što izgovorimo poruku, prije slanja ju možemo preslušati odnosno promijeniti te glasom poslati.

blank

U telefonskom dijelu Apple CarPlay nudi pristup omiljenim kontaktima, listi posljednjih poziva, tipkovnici putem koje možemo nekoga nazvati i preslušati govornu poštu. Dakle, imamo puni komoditet, kakav inače pruža i sama Vitara putem svojeg sučelja, ukoliko ćete koristiti samo njezine mogućnosti.

blank

Navigacija pruža pregršt mogućnosti poput pretraživanja točaka od interesa (POI) te ukoliko tijekom putovanja trebamo do benzinske, pošte, parkirališta, restorana, trgovine ili samo popiti kavu vrlo lako ćemo do tamo i doći. Mi samo trebamo slušati upute.

Google Android Auto

S AndroidAuto aplikacijom postoje određene komplikacije. Naime, Google ne dopušta hrvatskim korisnicima pametnih telefona Android korištenje aplikacije iz razloga što ona nije podržana na hrvatskom jeziku. Ako u Google Trgovinu potražite AndroidAuto, aplikacija se niti neće pokazati u rezultatima, s obzirom da se prati vaša lokacija odnosno mobilna mreža.

Ipak, rješenje postoji. Na adresi www.apkmirror.com možete pronaći veliki broj Android mobilnih aplikacija te aplikaciju preuzmete na svoj mobitel, bilo putem web pretraživača na samom mobitelu ili pak preko računala te zatim slanjem instalacijske datoteke prema mobitelu. Prethodno, u postavkama mobitela morate odabrati opciju instalacije iz nepoznatih izvora (Unknown sources).

blank

Oduševljava nas navigacijski dio u AndroidAuto aplikaciji. Možemo birati između Google Karti i Waze aplikacije koja je vrlo popularna i na našim prometnicama, putem koje vozači dojavljuju odnosno na karti aplikacije označavaju različite događaje: gužvu, nesreće, različite policijske kontrole. Označavanje je vrlo jednostavno pa nakon što odlučite neku informaciju podijeliti samo dotaknete narančastu točku i zatim odaberete što se događa. Ostali vozači će vam biti jako zahvalni.

Naravno, putem Waze aplikacije možete i navigirati, a u međuvremenu sama aplikacija nije više toliko ekskluzivna kao do prije nekoliko godina jer se određene funkcionalnosti nalaze ugrađene i u samoj Google Maps aplikaciji (prometne kamere, zastoji, prometne nesreće). Ali, policijsku kontrolu i dalje nećete pronaći u Googleovim Kartama.

blank

Ono što je vrlo bitno pri korištenju Waze i Google Karti jeste aktualna situacija u prometu pa ako putujete na drugi dio grada u vrijeme najvećih gužvi ili pak želite pronaći prečac, tada će vam ove dvije aplikacije biti najbolji prijatelji na svijetu. Ako negdje postoji zastoj, tada vas navigacija niti neće voditi u tom smjeru. Dakle, nećete zaglaviti u gužvi.

Od ostalih mogućnosti AndroidAuto, poput Apple CarPlay, nudi slušanje glazbe (YouTube Music i Play Music), telefoniranje, pristup kalendaru telefona, Googleovim novostima, podsjetniku, postavkama, podcastu te vremenskoj prognozi. Poželite li izaći iz aplikacije jer vam se recimo sluša FM radio ili CD, odaberete Exit.

Vožnja sa Suzuki Vitarom

Uz 140 KS i turbinu koja se brine za dobre performanse i pri nižim okretajima, u vožnji je Vitara poprilično dinamična, agilna i spremna za sportsku vožnju, ali i ugodnu sporiju vožnju. Nedavni redizajn donio je osvježenje vanjskog izgleda, što se najbolje vidi po uspravnim rešetkama maske hladnjaka dok u interijeru sada možemo osjetiti i mekše materijale. Ionako popularan i dobar automobil postao je sad još bolji.

blank

Što se tiče potrošnje, Suzuki Vitara na autocesti pri 130 km/h i 2900 okr/min troši oko 8 litara benzina, što je sasvim OK s obzirom na aerodinamiku SUV vozila. U vožnji imamo prikaz prometnih znakova, na središnjem 4,2-inčnom ekranu u boji između okretomjera i brzinomjera prikazuje se i iskorištena snaga te okretni moment motora.

Na istom tom ekranu u boji nas vozilo upozorava na bijele linije uz koje može samostalno održavati putanju. Dakle, naše ruke samo trebaju biti polegnute na kolo upravljača, a vozilo samo upravlja. Kao u filmu. Nemojte uplašiti suputnike puštanjem ruku s upravljača i izjavom: gle, vozim bez ruku, bez noge na gasu.

blank

Vitara dužine 4175 mm s paketom Elegance+ dolazi sa sjedalima u kombinaciji brušene antilop kože i tekstila, s predivnim analognim satom u središnjem dijelu te s većim brojem prekidača putem kojih se kontrolira parking senzore, kontrola proklizavanja, stat/stop sustav, ali i pomoć pri vožnji na nizbrdici, što će dobro doći u offroad vožnji.

Za offroad vožnju dobro će doći regulator načina vožnje, može se birati i podloga sa snijegom, sportska vožnja, a moguće je i zaključati pogon na sve kotače ukoliko se vozimo u takvim uvjetima. Dakle, u rukama imamo punokrvni SUV s pregršt dodatne opreme i sustava za pomoć u vožnji.

Iznad glave nam dolazi svjetlost kroz pokretni panoramski krov dok se hladimo automatskim klima uređajem ili uživamo u grijanju prednjih sjedala, ispred nas se prometnica osvjetljava kratkim LED svjetlima, stražnja svjetla su u LED tehnologiji, stakla na kabini su tonirana (stražnja vrata i vrata prtljažnika imaju zatamnjena stakla).

blank

Od sustava pomoći u vožnji Suzuki Vitara ima automatski sustav kočenja, nadzor mrtvog kuta i prepoznavanje pokretnih objekata koji dolaze straga (izuzetno korisno na parkiralištima), pomoć pri kretanju uzbrdo, sustav za nadzor tlaka u gumama, prednje i stražnje parking senzore…

Performanse koje Suzuki Vitara 1.4 snage 140 KS s četiri cilindra i 16 ventila, odličnim ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva, uz 220 Nm pri 1500 do 4000 okretaja postiže na gumama 215/55 R17 su: 200 km/h te 10,2 sekunde od 0 – 100 km/h.

Cijena za model Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet Elegance+ s pogonom na sve kotače i metalik bojom je 179.075 kuna. Početna cijena starta od 137.155 kuna, uz prednji pogon, a želite li izvedbu s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva tada cijena počinje od 154.767 kuna.

Hibridna izvedba Vitare s 48-voltnim sustavom i prednjim pogonom starta s cijenom od 129.976 kuna dok s pogonom na sve kotače cijena do registracije iznosi 158.455 kuna.

Prodaja novih automobila u 2019.

U 2019. godini, prema podacima agencije Promocija plus, u Hrvatskoj je registrirano 62.938 novih automobila dok je u godini prije bilo 60.041 novih vozila. Škoda Octavia najprodavaniji je model, ali Suzuki Vitara je najprodavaniji model privatnim kupcima (ukupno su privatni kupci kupili 15.173 novih automobila). U nastavku donosimo top 30 najprodavanijih automobila koje su u 2019. godini kupili privatni kupci:

blank
Prodaja novih automobila privatnim kupcima u 2019. (izvor: Promocija plus, siječanj 2020.)

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank