TEST Toyota Yaris 1.5 VVTi Sport 125: Simbol ljepote i elegancije

blank

U predivnoj bisernoj crvenoj karoseriji skriva se zanimljiv gradski automobil čiji naziv Yaris korijene vuče iz grčke mitologije

Gradski automobili redovito su na vrhovima prodajnih listi već godinama, limuzine više gotovo nitko ne gleda, ali zato svi vole svijet gledati s visine. Nakon 22 godine postojanja Toyota Yaris se modificirala u gradski SUV Yaris Cross koji je upravo stigao i na hrvatsko tržište, ali original i dalje ostaje na tržištu.

Automobil prodan u devet milijuna primjeraka kroz četiri generacije širom svijeta poželjan je i u Hrvatskoj. Dodate li dobrom dizajnu i eleganciji napredne tehnologije i još ga dodatno uljepšate crvenom bisernom, perla bojom, rezultat je gradski automobil koji mnogi žele.

blank

Na test smo uzeli Toyotu Yaris s trocilindričnim 1,5-litrenim benzinskim motorom snage 125 KS (92 kW). Dakle, imat ćete ispod haube dovoljno obujma u cilindrima kako biste izvukli što prije snagu po gradskim prometnicama, a istovremeno je automobil zanimljiv u vožnji. Naročito je razigran u interijeru u kojem su dizajneri dobili slobodne ruke i napravili funkcionalan interijer s djelomično mekanim materijalima. Dobro će doći prilikom brisanja interijera osjećaj kvalitete.

U vožnji je Toyota Yaris uz 1.5 VVTi startan automobil, nije lijen, zaista dobro povuče u većini situacija. Istovremeno je automobil i pregledan u vožnji. Ako vam se ne da voziti, Yaris će to sam obavljati uz pomoć prednje kamere i naprednih tehnologija prepoznavanja bijele linije i rubova kolnika.

blank

blank

Dakle, u nekim situacijama Yaris vozi sam, ispravlja putanju, vraća kolo upravljača između dviju linija. Ovo je naročito korisno na autocesti, odmara ruke tako da ih samo držimo polegnute na kolo upravljača. Jasno, ovo nije samostalna, autonomna vožnja o kojoj mnogi sanjaju nego sustav pomoći koji će korigirati putanju ako vozač na trenutak zakaže, pogleda u stranu ili ne daj Bože pogleda na ekran mobitela.

U prosjeku, imali smo potrošnju 6,6 litara vozeći se u svim uvjetima – gradska vožnja, izvangradska i autocesta. Sve smo pokrili, uvjerili se u dobro ležanje na cesti, a na autocesti se tijekom brže vožnje može ugodno razgovarat.

blank

Prvi stupanj prijenosa (od ukupno šest ručnog mjenjača) omogućuje dugi start jer se u prvoj brzini može potegnuti sve do 56 km/h, ukoliko vam ustreba – praktično ako se želite brzo uključiti sa sporedne na glavnu prometnicu, a promet je poprilično gust i želite iskoristiti svaku rupu u prometu. I drugi je stupanj izdašan pa Toyota Yaris veselo na virtualnim instrumentima dostigne 90 km/h.

blank

blank

U prostranom interijeru s istaknutim A-stupom prema naprijed omogućena je širina u kojoj ćete uživati kao da se vozite u velikom automobilu. Pri ulasku u kabinu znakovita je bogata oprema, a pri izlasku biste mogli primijetiti nešto skučenije smještenu ručku za otvaranje vrata. Mi smo na test uzeli Yaris s paketom Sport, što je zlatna sredina. Imate sve bitno pa nemate za čime žalite. Možda za još jednim USB ulazom za kabel za punjenje, ako će dvije osobe trebati spojiti svoj pametni telefon na punjenje. Dostupan je samo jedan USB priključak ispod komandi ručnog klima uređaja.

blank

blank

Yaris je izdašan što se tiče opremljenosti već u startu, s paketom Luna. Dakle, sve što je danas potrebno za sigurnost ovaj gradski automobil nudi. Ima sustav upozorenja prilikom napuštanja vozne trake pa ako na tre zaspete automobil vas spašava. Primijeti li sustav da ne kočite na nadolazeću opasnost sam će preuzeti kontrolu i automatski zakočiti vozilo. Čak će i prepoznati pješake po danu i po noći, a bicikliste samo danju.

Može prepoznati i vozilo iz suprotnog smjera te pješake prilikom skretanja. Kad razmislimo, ispada da vozač ne mora ništa niti misliti, ali u praksi nije baš tako. To su sve sustavi pomoći koji će vam pomoći smanjiti posljedice, pa i izbjeći u potpunosti ukoliko sve završi dobro. Recimo i kako Yaris prepoznaje prometne znakove jako dobro. I sam će zakočiti ako postavimo tempomat na neku brzinu vožnju, a ispred nas je na primjer kamion. To je samo dio opreme pa nema smisla da sve nabrajamo. Sve je dostupno na Toyotinim mrežnim stranicama.

Kamera za vožnju unatrag ne samo što pomaže da ne oštetite svoj Yaris ili tuđe vozilo nego i spašava živote, za razliku od parking senzora koji su ipak ograničeni na malu udaljenost. Izleti li iza vas bilo kakvo živo ili neživo biće vi ćete ga uočiti.

blank

Sport paket opreme donosi 16-inčne kotače koje toplo preporučujemo jer nema smisla ovako lijep automobil voziti na 15-inčnim naplatcima. Jači paket opreme Elegant nudi 17 inča promjera naplatke. Imat ćete još jedan detalj koji se nastavlja na predivnu crvenu boju s bisernim perla efektom, a to su LED prednja svjetla te LED prednja i stražnja svjetla za maglu.

Multimedija

Već s početnim paketom opreme Luna gradski automobil Yaris dolazi s Toyota Touch 2 zaslonom u boji i osjetljivim na dodir, dijagonale 7 inča (17,8 cm). Podržano je spajanje s pametnim telefonom. To smo i napravili – kabelom smo spojili iPhone a zatim i jedan Android kako bismo se uvjerili koliko su oba sustava korisna i praktična u vožnji. Znači to daleko veće ikone na ekranu i samo bitne aplikacije koje vam mogu ustrebati u vožnji.

blank

Imamo i DAB radio tako da je Yaris spreman i za dolazak novog doba koje ćemo uskoro dobiti i u Hrvatskoj, nakon više godina eksperimentalnog emitiranja DAB radijskih stanica. I Bluetooth je uključen već u osnovni paket Luna. Bravo! Preko Bluetootha možemo telefonirati i slušati svoju glazbu s telefona odnosno ako koristimo streaming servise tada na izbor imamo više od 70 milijuna pjesama.

Testni Yaris ima paket opreme Sport pa uživamo uz veći ekran od 8 inča, uz dodatne fizičke tipke s obje strane. Vozač ispred sebe ima ekran u boji dijagonale 4,2 inča, brzinomjer je digitalni kao i okretomjer. Spomenimo i šest zvučnika jer se sa svakim paketom opreme dobiju dva više zvučnika. Maksimalno šest zvučnika što jamči dobru kvalitetu zvuka, bez obzira slušali stari tehno i kraljicu Marushu ili pak nešto novo, zapadno ili istočno. Ili pak južno, ako živite na kontinentu.

blank

Cijena za Toyota Yaris 1.5 VVTi Sport s bisernom crvenom bojom je 136.900 kuna. Početna cijena za 1.5 motor je 118.000 kuna dok se Yaris s 1.0 VVT-i benzincem snage 72 KS (53 kW) može dobiti za 109.900 kuna. Ako ciljate na nešto višu poziciju sjedenja, birajte novi Yaris Cross čija je početna cijena 139.900 kuna. Ne zaboravite na praktičan i štedljiv Yaris hibrid s 1.5 benzincem i električnim motorom ukupne snage 116 KS, za 134.100 kuna.

Yaris je spoj riječi iz grčke mitologije i njemačkog jezika. U grčkoj mitologiji „Charis“ je bila simbol ljepote i elegancije. Toyota se malo poigrala i zamijenila “Ch” s “Ya” (što bi na njemačkom jeziku značilo “da”).

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank