Toyota C-HR po prvi puta i u plug-in hybrid inačici

blank

Novi se model U Hrvatskoj očekujemo krajem ožujka 2024, a ponudit će vožnju na električni način do 66 kilometara

Zahvaljujući WLTP dosegu od 66 kilometara s jednim punjenjem nova Toyota C-HR plug-in hybrid omogućuje obavljanje svih svakodnevnih vožnji u načinu rada samo na struju, a sve prema uobičajenim potrebama europskih kupaca.

Uz Toyotu C-HR Plug-in Hybrid 220 proširen i potpuno elektrificiran asortiman vozila uključuje i modele Hybrid 140 sa samostalnim punjenjem, Hybrid 200 i Hybrid 200 AWD-i.

Od plasiranja na europsko tržište 2017. godine, s prodanih gotovo 900.000 primjeraka u Europi, originalni model Toyota C-HR bio je svojevrsna prekretnica za marku Toyota i privukao je publiku kojoj su bitni stil i elegancija, a sve zahvaljujući svom nekonvencionalnom dizajnu izvana i unutra, značajkama koje ga čine zabavnim za vožnju i vrhunskoj kvaliteti.

Sve verzije novog modela Toyota C-HR, uključujući Plug-in Hybrid 220, opremljene su najnovijom, petom generacijom Toyotine hibridne tehnologije te imaju značajno unaprijeđenu dinamiku vozila i pružaju osjećaj uzbuđenja pri vožnji koja je sigurna i tiha.

blank

blank

Iznimno učinkovita verzija Hybrid 140 ima 1,8-litreni motor snage 140 KS, a namijenjena je kupcima koji žele još više uzbuđenja pri vožnji dok verzija Hybrid 200 savršeno kombinira snagu i učinkovitost 2,0-litrenog motora snage 197 KS i momenta od 190 Nm.

Opcija Hybrid 200 AWD-i omogućuje bezbrižnu i sigurnu vožnju s pogonom na sva četiri kotača. Osim veće snage i momenta, pruža bolju trakciju i stabilnost, omogućuje precizniju vožnju u zavojima i bezbrižniji osjećaj pri vožnji u različitim uvjetima na cesti.

PHEV pogonski sklop modela sastoji se od električnog motora snage 163 KS (120 kW) na prednjoj osovini dok je energija pohranjena u snažnoj litij-ionskoj bateriji od 13,6 kWh, a tu je i 2,0-litreni motor snage 152 KS (112 kW). Sustav tako raspolaže ukupnom snagom od 223 KS (164 kW), što modelu Plug-in Hybrid 220 omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,4 sekunde.

blank

Performanse su usklađene s učinkovitosti pa je potrošnja goriva 0,9 l/100 km, a emisije CO2 u WLTP kombiniranom ciklusu vožnje su vrlo niskih 19 g/km.

Po prvi put na nekom vozilu marke Toyota u svijetu Plug-in Hybrid 220 ima tehnologiju upravljanja osjetljivu na frekvenciju ZF (FSC), koja poboljšava razinu upravljivosti i udobnost pri vožnji.

Hidromehanički sustav povećava amortizaciju pri niskim frekvencijama kako bi se osigurala veća kontrola karoserije u pogledu kotrljanja i nagiba te kako bi se zadržala bolja kontrola u zavojima. Pri visokoj frekvenciji amortizacija se smanjuje kako bi se povećala udobnost pri vožnji.

blank

Punjenje

Ugrađeni punjač od 6,6 kW omogućuje vozilu Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 da napuni svoju bateriju od nula do 100 % za manje od dva i pol sata kad se upotrebljavaju trofazni kabel i zidni punjač Wallbox (dostupni opcionalno).

Punjenje je moguće i putem obične kućne utičnice s kabelom za punjenje Mode 2 koji se isporučuje u osnovnoj opremi. Punjenje se može pokretati i prekidati na daljinu uz pomoć aplikacije MyToyota dok je vozilo priključeno na punjenje, a aplikacije će uživo mjeriti napredak punjenja i doseg u načinu rada samo na struju.

Kako bi stvari bile još praktičnije, može se kreirati raspored punjenja i baterija se može puniti u trenutku kad to korisniku odgovara, primjerice, tijekom noći kad su cijene električne energije obično najniže.

Head-up zaslon, povezivost

Plug-in Hybrid 220 ima head-up zaslon i, kao i većina modela Toyota C-HR, potpuno novu i potpuno digitalnu ploču s instrumentima odnosno zaslon od 12,3 inča, čiji je prioritet osigurati jasnu vidljivost najvažnijih informacija, primjerice onih o brzini i postavkama za pomoć pri vožnji kao i optimizirati iste za rad jednim dodirom.

blank

blank

Toyota Smart Connect pruža povezanije iskustvo za multimedijske sadržaje, s ugrađenim glasovnim pomoćnikom i mogućnosti bežičnog povezivanja pametnog telefona putem značajke Apple CarPlay ili Android Auto.

Dodirni zaslon od 12,3 inča savršeno je integriran u modelu Plug-in Hybrid 220 i ostalim odabranim verzijama prema vrsti opreme, a sadrži (po prvi put u nekom vozilu Toyota) JBL visokotonski zvučnik, metalni s efektom prigušenja i s posebnim perforacijama koje jamče vrhunsku kvalitetu zvuka. Na zvučniku je ugraviran logotip JBL.

Praktičnost je poboljšana putem aplikacije MyToyota koja sadrži brojne korisne funkcije kao što su zaključavanje/otključavanje vrata i uključivanje klimatizacije za zagrijavanje ili rashlađivanje automobila prije kretanja na putovanje.

blank