Toyota C-HR s poboljšanim prepoznavanjem pješaka i biciklista

blank

Toyota je redizajnirala model C-HR, a uz vizualne promjene stižu i zanimljive tehnološke novosti poput pomoći za skretanje u raskrižju

Nova Toyota C-HR (derivat riječi Compact High Rider i Cross Hatch Run) u 2021. godini donosi osvježen izgled, s naglaskom na najnovijoj izvedbi sustava Toyota Safety Sense s poboljšanim prepoznavanjem pješaka i biciklista te novom funkcijom pomoći za skretanje u raskrižju.

blank

Ugrađene tehnologije aktivne sigurnosti usmjerene su na sprječavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju prometnih situacija.

Sustavu predsudarne zaštite (Pre-Collision System – PCS) je pridodano nekoliko novih funkcija. One uključuju pomoć u zakretanju upravljača u nuždi (Emergency Steering Assist – ESA) povezanu s otkrivanjem pješaka danju i sustavom pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance).

Sustav pomoći pri skretanju u križanju (Intersection Turn Assistance) pruža upozorenje i automatsko kočenje ako vozač skrene ulijevo ili udesno ispred nadolazećeg vozila u suprotnom kolničkom traku, ili ako neki pješak prelazi cestu iz suprotnog smjera nakon skretanja.

blank

C-HR za 2021. pruža i pogodnosti praćenja kolničkih crta (Lane Trace Assist – LTA), što je sustav koji vam pomaže u održavanju vozila u središtu prometnog traka, a ako procijeni da postoji opasnost od izlaska vozila iz prometnog traka, zakrenut će upravljač i tako pomoći vozaču u sprječavanja nehotičnog prestrojavanja.

Dodatni novi sustavi koji unaprjeđuju pomoć vozaču i sigurnost, uključuju prilagodljivi tempomat punog raspona (Full Range Adaptive Cruise Control – ACC), kombinaciju čitanja prometnih znakova
(Road Sign Assist) s inteligentnim, prilagodljivim tempomatom (Intelligent Adaptive Cruise Control) koji omogućava jednostavnu prilagodbu brzine vožnje ograničenju brzine koju traže prometni znakovi.

Novost je paket GR Sport koji će se, nakon Corolle, moći naručiti i uz C-HR. Toyota C-HR GR Sport ima crnu pozadinu značke i kućište glavnih svjetala, sjajni, crni središnji dio branika i okvire svjetala za maglu, tamno kromiranu masku i novi, agresivnije oblikovani prednji spojler.

blank

Straga je tu crna pozadina značke, sjajni crni okviri katadioptera, jedinstveni dodatak ispod branika i logo GR SPORT dok se na boku nadopunjava jedinstvenim dizajnom aluminijskih naplataka od 19“.

U unutrašnjosti, Toyota C-HR GR Sport se odlikuje novim uređenjem Cool Silver i nizom presvlaka sjedala od alkantara kože ili u cijelosti od tkanine, pri čemu su obje izvedbe dodatno ukrašene crnim i sivim šavovima, po kao što to treba biti jedan GR.

blank

Ostali posebno krojeni detalji uključuju obruč upravljača presvučen perforiranom kožom, sa šavovima od crvenog konca na obruču upravljača i ručici mjenjača, jedinstvene letvice praga, logo GR SPORT, tipka GR stop/start i posebna animacija prikaza s temom GR na TFT zaslonu unutar ploče s instrumentima.

Dugačak popis opreme izvedbe GR Sport uključuje i zatamnjena stakla, pametni sustav ulaska, LED duga svjetla i vanjske retrovizore s automatskim preklapanjem dok popis glavnih opcija uključuje električno namještanje i grijanje prednjih sjedala, kao i audio sustav JBL.

blank blank blank