Toyota će automobile nuditi na pretplatu

blank

Kako bi odgovorili na nove zahtjeve tržišta, Toyota će osnovati tvrtku Kinto Europe i ponuditi potpuno nove usluge

Putem branda Kinto Europe moći će se u skoroj budućnosti, kako bi se odgovorilo na nove zahtjeve tržišta, ostvariti usluge kao što su:
– pretplata na automobil
– dijeljenje automobila
– zajednička vožnja
– multimodalna rješenja spojena kako bi odgovarala podjednako poslovanju, organizacijama,
gradovima i pojedincima.

Kinto Europe je zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS) te se otvara u travnju 2021., sa sjedištem u Kölnu u Njemačkoj. Nova tvrtka će upravljati uslugama mobilnosti Kinto širom regije, podržavajući rast projekta Kinto od projekta mobilnosti do tvrtke za mobilnost.

blank

Nadalje, Toyotina europske mreža ovlaštenih partnera imat će ključnu ulogu u pružanju novih Kinto usluga mobilnosti, paralelno s njihovim tradicionalnim poslovanjem u prodaji i održavanju vozila.

Pandemija bolesti Covid-19 postavila je značajne poteškoće pred tvrtke i potrošače u automobilskom poslovanju te je mnoge potaknula da na drugi način gledaju na prioritete u svojem načinu života. Toyota vjeruje da su prilike za inovativne usluge mobilnosti danas veće nego ikada prije. Očekuje se da potražnja za pametnom i prilagodljivom mobilnošću nastavi rasti, uz povećani naglasak prelaska s vlasništva na korištenje vozila na zahtjev.

Tom Fux, CEO Kinto Europe, je izjavio:
„Ne možemo jednostavno pratiti zacrtani pristup kao naši konkurenti ili bilo koji drugi pružatelj usluga mobilnosti na tržištu. Umjesto toka, pronaći ćemo naš vlastiti put, onaj koji koristi naše jedinstvene prednosti i izdvaja nas. U ovome što nudimo nema zacrtanog pristupa, moramo izgraditi vlastitu strategiju vlastitim poslovnim snagama i sposobnostima. Kinto nije jedna usluga ili proizvod, ograničena na jedno mjesto, on je istinski raznolik, i zato izgrađujemo one-stop shop za usluge mobilnosti, želeći postati poželjni pružatelj mobilnosti za sve zahtjeve stranaka.”

blank

Marka za usluge mobilnosti Kinto je predstavljena u Europi u siječnju 2020., a ovo su usluge koje se nude:

– Kinto One je usluga leasinga s uključenom potpunom uslugom, koja je do sada pokrenuta na sedam
europskih tržišta, pri čemu dodatna slijede u 2021. Trenutno posluje na tržištu upravljanja flotama, s flotom od preko 100.000 vozila.

– Kinto Share pruža čitav niz usluga dijeljenja automobila, od korporacija do javnih gradskih poduzeća i stanovnika uglavnom večih gradova. Ove usluge, koje trenutno KINTO pruža u Irskoj, Italiji, Danskoj, Španjolskoj i Švedskoj će se uvoditi i na druga tržišta.

– Kinto Flex je kratkoročna, prilagodljiva usluga pretplate na vozilo, koja omogućava strankama uživanje u cijeloj paleti vozila Toyota i Lexus, jačajući slobodu vlasništva automobila i nudeći pristup različitim tipovima kroz godinu, u skladu s ukusom i potrebama korisnika – uz uključene sve usluge i nužno održavanje.

– Kinto Join je novo korporativno rješenje dijeljenja automobila za zaposlenike kojim oni stvaraju vlastitu, privatnu prijevoznu mrežu, pokrenuta je u Norveškoj i Italiji, a uskoro slijedi i implementacija u UK.

– Kinto Go, multimodalna usluga koja objedinjava koordinaciju planiranja putovanja, karte za javni
prijevoz, parkiranje, taksi usluge i događaje, koja već postiže dobre rezultate u Italiji, te već postoje planovi za njezino širenje u kratkom roku.