U siječnju sljedeće godine stiže moćna Toyota Corolla sedan u GR Sport izvedbi

blank

GR Sport je oznaka od koje se mnogima tresu gaće, a Toyota početkom sljedeće godine na tržište dovodi izvedbu Corolle sedan upravo s tom oznakom

Toyota Gazoo Racing (skraćeno GR) svoj će amblem postaviti na Corollu u sedan izvedbi s četvora vrata te tako ostaviti dubok trag u sljedećoj godini. U siječnju 2021. godine u prodaju stiže moćna Corolla GR Sport s novim 1,8-litarskim hibridnim ili 1,6-litarskim benzinskim motorom.

blank

Uz hatchback – izvedbu s pet vrata, te Touring Sports – karavan, sada i Corolla Sedan ima verziju GR SPORT s dinamičnim dizajnerskim detaljima iznutra i izvana. Vanjski detalji u sjajnoj crnoj boji i novo unutarnje uređenje u bojama Toyota Gazoo Racinga privući će pozornost na prvom GR Sport modelu u ponudi j na Toyotinim istočnoeuropskim tržištima.

Ekskluzivna opcija dvobojnog izgleda također će biti mamac za oči – siva boja Dynamic, jedna od osam boja na raspolaganju, nova je posebna boja za izvedbu GR Sport. Sedam od njih, uključujući sivu Dynamic, bit će moguće kombinirati s crnim krovom što čini prvu dvobojnu izvedbu za Corollu sedan.

blank

Dodatnom vizualnom svježinom Corolla Sedan postaje privlačnija mlađim kupcima. Krom ustupa mjesto sjajnim crnim detaljima izvana, uključujući masku hladnjaka, poklopce vanjskih retrovizora, srednje stupove i bočne letvice koje naglašavaju nizak stav automobila. Tu je i crna letvica koja čini uočljivi okvir u obliku slova C u kutovima prednjeg branika, pojačavajući osjećaj širokog stava automobila.

Crni aluminijski naplatci s kontrastnim sjajem daju završnu strojnu obradu prema vrhovima krakova, uz znameniti GR crveni prsten oko središnjeg poklopca. Na raspolaganju su dvije različite
izvedbe naplataka s 10 krakova – 17“ koja se ugrađuje standardno te 18“ koja je dostupna kao opcija.

blank

Dinamičan karakter se očituje i u diskretno integriranom spojleru poklopca prtljažnika, u boji karoserije, crna stražnja letvica iznad registarske pločice te značka GR Sport straga.

blank

Dinamično okruženje kabine naglašeno je crnom oblogom stropa, obručem upravljača presvučenim perforiranom kožom te prednjim letvicama praga od četkanog aluminija koje nose logo GR. Sportska prednja sjedala podjednako dobro izgledaju i drže tijelo, zahvaljujući izvrsnim bočnim osloncima i integriranim naslonima za glavu. Presvlake sjedala su u kombinaciji crne tkanine i visokokvalitetne umjetne kože, s kontrastnim vertikalnim šavovima u bijeloj i crnoj boji, u skladu s bojama Toyota Gazoo Racinga. Ista kombinacija boja je primijenjena i na stražnjoj klupi.

Kao opciju, kupci Corolle Sedan GR Sport mogu naručiti ambijentalnu unutarnju rasvjetu, LED glavna svjetla te dvobojnu izvedbu karoserije. U interijeru se u središnjem dijelu ističe ekran s prečacima s obje strane. Prethodni modeli koji nose oznaku GR su GR Supra i GR Yaris.

blank

blank

blank blank