Toyota Croatia, njeni partneri i suradnici zasadili 3000 novih sadnica

blank

Projekt je fokusiran na Toyotinu misiju „One hybrid-one tree“ te je u mjestu Perjasica u općini Barilović zasađeno 3000 novih stabala

Projekt Co2mpensating By Planting odgovor je na izazove klimatskih promjena, a pokrenuli su ga Savez izviđača Hrvatske, kreativna agencija Hearth i Hrvatske šume. U protekle dvije godine, uz podršku partnera, škola, tvrtki te domaćih i međunarodnih institucija posađeno je više od 100.000
sadnica zahvaljujući volonterima – Šumoborcima.

Toyota Croatia zaposlenici, partneri i suradnici priključili su se Šumoborcima na jedan dan. Prije same sadnje prošli su kratku edukaciju o važnosti brige o šumama, naučili nešto više o tome što točno rade naši šumari i kako se šume održavaju, čuvaju kako bi bile što zdravije i dugovječnije.

blank

Ovu akciju su podržali i Olimpijac Matija Marinić, humanitarac Marko Kos i Rally vozač Juraj Šebalj koji su proveli dan s Toyota Croatia timom i pomogli u sadnji na samoj lokaciji.

Toyota više od 20. godina svojim cjelokupnim poslovanjem radi na očuvanju okoliša. Razvija proizvode i usluge koji su u skladu sa zaštitom prirode i smanjenju štetnih emisija. Svojom misijom i obećanjem pod nazivom „One hybrid-one tree“ Toyota se obvezala kako će za svako prodano hibridno vozilo, zasaditi jedno novo stablo. Ovaj projekt je jedan u nizu kojim to ostvaruje.

blank blank blank