N1TV: Tech magovi u Tech radaru

Krunoslav Cosic i Dragan Petric

Tehnološki dvojac Petric – Ćosić “rastavio” je pet tehnoloških automobila i secirao sve njihove napredne mogućnosti

U televizijskoj emisiji Tech radar, koja je nedavno proslavila 100-to emitiranje, u studiju na zagrebačkoj N1 televiziji gost kod Dragana Petrica je Krunoslav Ćosić. Tema nove epizode tehnološke emisije su inovacije u novim modelima automobila.

U posljednje vrijeme veliku pozornost izazvao je Huawei s početkom prodaje automobila Seres SF5 u njihovim salonima u Kini. Automobil s 543 KS i ubrzavanjem ispod 5 sekundi nudi zanimljive kombinacije, uz napredne tehnologije, a Petric i Ćosić istražuju što je nagnalo Huawei za ulazak u (n)ovo područje. Razlog je profit ili nešto drugo?

Krunoslav Cosic

U Mercedesovu S-klasu u električnom izdanju, u model EQS dužine veće od 5,2 metara, smješteno je više od 350 različitih senzora, a pozornost privlači zakrivljeni kokpit širine 141 centimetar na kojem se nalaze tri velika ekrana.

Cupra Formentor već na prvi pogled asocira na gaming, a uz 310 KS i ubrzanje za samo 4,9 sekundi nudi i zanimljive tehnološke značajke. Honda je nedavno svijet iznenadila s modelom Legend u hibridnom izdanju, ali sve to nije bitno kao treći stupanj autonomne vožnje. Honda se uz Sensing Elite tehnologiju već prodaje u Japanu.

Toyota Mirai također se našla na listi pet najinovativnijih novih automobila, a u snimci emisije pogledajte koliko košta 100 kilometara vožnje na vodik.