5 razloga zašto su Nokijini pametni telefoni sve popularniji kod poslovnih korisnika

blank

Razlozi su Android One, redovita ažuriranja, prilagođene usluge, veliki i raznoliki portfelj preporučenih uređaja Android Enterprise kao i pohrana podataka

Više od 100 novih poslovnih korisnika, među kojima su kompanije FTSE100, Fortune 500 i DAX30 odabralo je Nokijine telefone u prošloj 2019. godini. HMD Global, dom Nokia telefona, bilježi značajan rast u korporativnom sektoru.

Bez unaprijed instaliranih aplikacija, pametni telefoni Nokia primaju dvije godine ažuriranja OS-a i redovita sigurnosna ažuriranja tijekom tri godine, udovoljavajući ključnim kriterijima za informatičke administratore.

Nokia 8.3 5G, Nokia 5.3, Nokia 1.3
Nokia 8.3 5G, Nokia 5.3, Nokia 1.3

– Samo u proteklih godinu dana, dva nova velika klijenta tjedno su odabrala Nokia pametne telefone kao omiljeni pametni telefon zaposlenika – uključujući kompanije FTSE 100, Fortune 500 i DAX30. Izuzetno smo uzbuđeni zbog suradnje s tim vodećim tvrtkama u financijskom i farmaceutskom sektoru, zdravstvu i proizvodnji“, rekao je Florian Seiche, predsjednik uprave tvrtke HMD Global.

„Android Enterprise preporučeni program“ preporuka je pametnih telefona koje je Google potvrdio i preporučio za poslovnu upotrebu. Googleova provjera osigurava da pametni telefoni Android Enterprise odgovaraju određenim Googleovim mjerilima i testovima koji su posebno relevantni za tvrtke. Oni uključuju podršku za prijavu bez dodira i dostupnost sigurnosnih ažuriranja u roku od najmanje 90 dana od službenog Google izdanja.

HMD Global, kao finska tvrtka, ulaže mnogo napora kako bi se podaci privatnih i korporativnih korisnika sigurno pohranili na europskim poslužiteljima. Ovom se inicijativom HMD Global pridržava svih relevantnih europskih sigurnosnih mjera i propisa, uključujući EU propise o zaštiti podataka kao što je Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR).

blank

Pokretanje bez dodira (Zero-touch enrolment)

Upravljanje bez dodira omogućava postavljanje Nokia pametnih telefona putem oblaka za poslovne korisnike. IMEI brojeve dodjeljuje Android prodavač, isto bez dodira, prije nego što se uređaji isporuče korisnicima. Informatički odjel korisnika stvara UEM konfiguraciju unutar portala zero-touch koji se automatski dodjeljuje uređajima koji se nalaze u oblaku. Kada zaposlenik prvi put koristi pametni telefon, uređaj nakon mrežne veze provjerava je li UEM konfiguracija koju je stvorio informatički odjel dodijeljena za upotrebu u tvrtki. Ako je to tako korporativne aplikacije i pravila preuzimaju se na pametni telefon.

Pokretanjem bez dodira pojednostavljuje se upravljanje postavkama putem Interneta. Pokretanje bez dodira omogućuje informatičkoj podršci postavljanje velike količine uređaja bez potrebe za ručnim postavljanjem svakog uređaja. Zaposlenici jednostavno uzimaju Nokia pametni telefon i spremni su za rad u roku od nekoliko minuta.

Informatički odjel može odmah preuzeti administraciju, jer se UEM aplikacija automatski instalira tijekom postavljanja. Više od 50 UEM distributera kompatibilno je s postavljanjem bez dodira za postavljanje pravila i upravljanje aplikacijama za uređaj. Osobito u vrijeme kada kućni ured postaje praksa, a sigurnost, jednostavno održavanje i upotrebljivost igraju važnu ulogu.

HMD Global, dom Nokia telefona, pokrenuo je ponovnu proizvodnju ovog popularnog branda u 2017. godini.