Apple lagano u padu, Samsung u padu, Huawei raste, LG pada

blank

Sjećate li se 2011. godine? Apple je tada prodavao više pametnih telefona nego Samsung, a LG je prodavao dvostruko više mobitela nego Huawei

Situacija se kroz devet godina prodaje pametnih telefona poprilično izmijenila. Ipak, nije se dogodilo da je “onaj tko je bio gore, sad je dole”, pokazuju podaci o prodaji smartphoneova u svijetu. Iz podataka Counterpointa vidljivo je šarenilo, ali i da danas uspješni brandovi prije devet godina uopće nisu niti postojali.

Najbolje da sami pogledate kako se kretala isporuka pametnih telefona deset brandova koji će obilježiti očigledno obilježiti 2020. i 2021. godinu, sudeći po procjenama. Odaberite svoju omiljenu boju i provjerite kako su se nekada prodavali, kako se prodaju i kako bi se u skoroj budućnosti mogli prodavati pametni telefoni Apple, Samsung, Huawei, Oppo, Vivo, Xiaomi, Motorola, Realme, LG, HMD (Nokia) i ostali.

Bijela praznina na vrhu grafa prikazuje udio ostalih proizvođača koji nisu na ovom spisku, a njihov se udio konstantno smanjuje; u 2011. godini činili su više od 60 posto da bi trenutno imali oko 20 posto.

blank