Druga sezona Hrvatski Telekom e-Lige donosi zanimljive novosti

blank

Počinje druga sezona Hrvatski Telekom e-Lige, uz nagradni fond od 18.000 kuna, a snage se odmjeravaju na PS4 i PS5 konzolama

Interes za praćenjem prve sezone Hrvatski Telekom e-Lige bio je velik – utakmice jedinstvenog esport natjecanja pratilo je više od 400 tisuća gledatelja. U drugoj sezoni koja počinje 6. travnja sudjeluje osam klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Lokomotiva, Gorica, Istra, Šibenik i Varaždin.

U natjecanju može sudjelovati maksimalno 1024 sudionika, podijeljenih u dvije skupine, a nakon kvalifikacijskih i playoff utakmica saznat ćemo imena četvero najboljih. Pobjednike na kraju natjecanja očekuje novčana nagrada od 10.000 kuna, drugoplasirana ekipa osvojit će 5000 kuna, trećeplasirana 2000 kune dok će četvrtoplasirani osvojiti 1000 kuna.

blank

Svi nogometni zaljubljenici mogu odmjeriti snage i znanje igrajući FIFA 21 na PlayStation 4 ili PlayStation 5 konzoli, a prijave za sudjelovanje u drugoj sezoni upravo su otvorene i traju do 3. travnja 2021.

Zatim slijede kvalifikacijske utakmice koje će se igrati od 6. travnja do 18. travnja, razigravanje počinje 21. travnja i traje do 30. svibnja, a veliko finale Hrvatski Telekom e-Lige održat će se 5. lipnja 2021. godine. Svakog tjedna natjecatelji će putem društvenih mreža moći osvojiti vrijedne i atraktivne nagrade, među kojima su i PlayStation 5, specijalizirani gaming monitor, dresovi i vaučeri za igre.

„Izuzetno smo zadovoljni prošlom sezonom Hrvatski Telekom e-Lige. Bio je to prvi iskorak Hrvatskog Telekoma u esport industriju te smo u vrlo kratkom roku privukli 900 igrača, a u ovoj sezoni očekujemo još više uzbuđenja i atraktivnih utakmica koje će nam biti odlična uvertira u željno iščekivano Europsko prvenstvo u nogometu. Uvođenjem prve komercijalne 5G mreže u Hrvatskoj te kontinuiranim investicijama u razvoj i širenje optičke infrastrukture, Hrvatski Telekom smješta Hrvatsku uz bok najnaprednijim zemljama, a gaming zajednici, zahvaljujući vodećoj mreži, omogućava vrhunsko korisničko iskustvo“, izjavio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskoga Telekoma.

Richard Brešković i Nikola Stolnik
Richard Brešković i Nikola Stolnik

U Hrvatski Telekom e-Liga, u prošlogodišnjoj sezoni, odigrana su ukupno 362 susreta u kojima je postignuto 2111 golova, a utakmice je pratilo više od 400 tisuća gledatelja putem YouTube i Facebook kanala. Projekt Hrvatski Telekom e-Liga nastao je u suradnji s tvrtkom Good Game Global, dok su partneri projekta, uz klubove, PlayStation, Samsung Odyssey te Paysafecard.

„Drago mi je što nastavljamo uspješnu suradnju s Hrvatskim Telekomom na ovom projektu. Prošla nam je sezona pokazala kako u Hrvatskoj postoji iznimno veliki interes za natjecanjem u kojem po prvi put esport nogometni fanovi imaju priliku zaigrati u ovakvom jedinstvenom formatu susreta najboljih hrvatskih nogometnih klubova i na taj način odmjeriti snage s talentima hrvatskog esporta“, rekao je Nikola Stolnik, osnivač i direktor Good Game Globala.

Sve informacije o projektu Hrvatski Telekom e-Liga te posebne gaming ponude dostupne su na www.eliga.hr, a sve aktualnosti i zanimljivosti iz samog natjecanja moći će se pratiti na Facebook stranici i Instagram profilu Hrvatski Telekom e-Lige. Također, svi zainteresirani moći će snimke najboljih utakmica tijekom kvalifikacija i sve playoff utakmice pogledati na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma