LaqoPrevent prati vaše ponašanje u prometu, a uzorne vozače nagrađuje

blank

Croatia osiguranje lansiralo je LaqoPrevent, program koji nagrađuje dobre vozače koristeći tijekom vožnje telematiku

Telematika je napredno tehnološko rješenje koje u primjeni omogućuje pojedincima da analiziraju i korigiraju svoje ponašanje u prometu. Informacije koje se pri tome dobiju mogu se koristiti u različite svrhe, a jedna od njih je nagrađivanje dobrih vozača.

Prati se vozačev način vožnje prateći brzinu, kočenje i korištenje mobitela u vožnji. LaqoPrevent je jedinstveni program prevencije kojim se promiče i nagrađuje povećanje sigurnosti, smanjenje rizika i odgovorno življenje.

Jedan od razloga za pokretanje programa LaqoPrevent je velik broj poginulih osoba u prometnim nesrećama u Hrvatskoj, koji je bitno veći od europskog prosjeka. Već godinama, Hrvatska ima upola veću smrtnost na cestama od EU prosjeka. Najčešći uzroci nesreća su brzina, alkohol, nevezanje pojasa i upotreba mobitela tijekom vožnje. U statistici nesreća iz 2020. iskače i podatak da su većinu nesreća prouzročili mladi vozači.

LaqoPrevent dio je ponude Croatijinog LAQO osiguranja, prvog u potpunosti digitalnog osigurateljnog rješenja na ovim prostorima. Korištenjem naprednog tehnološkog rješenja telematike dostupne u sklopu LAQO aplikacije promiče se sigurnu vožnju i odgovorno ponašanje u prometu.

blank

Korisnici mogu pratiti različite aspekte svoje vožnje i utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu te biti nagrađeni za odgovorno ponašanje i dobre rezultate. Laqo nagrađuje dobre vozače: pratite svoju brzinu, kočenje, naglo skretanje i korištenje mobitela u vožnji.

Ova tehnologija unutar LAQO aplikacije, koju korisnici dobrovoljno aktiviraju na svojim mobitelima, prati način vožnje, prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela tijekom vožnje.

Program nagrađuje dobre vozače pa će korisnicima s najboljim ocjenama biti omogućena ekskluzivna
dodatna pokrića prilikom ugovaranja nove police osiguranja. U sklopu programa provodit će se i niz izazova i natječaja kojim će se korisnike dodatno pozivati na odgovornu vožnju.

„Pokretanjem ovog jedinstvenog programa prevencije temeljenog na naprednim tehnologijama, LAQO ponovo potvrđuje status najjačeg digitalnog branda u svijetu osiguranja. Od kada je lansiran, LAQO je hit na osigurateljnom tržištu, a reakcija korisnika najbolja su potvrda da na tržištu postoji snažna potreba za naprednim digitalnim rješenjima. LaqoPrevent programom odlazimo korak dalje i doprinosimo podizanju ukupne razine sigurnosti u društvu. Promovirat ćemo i nagrađivati odgovorno ponašanje u svim aspektima života, počevši sada sa sigurnosti u prometu“, poručuje predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Davor Tomašković.

Davor Tomašković, Ana Zovko i Marijan Mumdžiev
Davor Tomašković, Ana Zovko i Marijan Mumdžiev

Direktorica sektora za digitalni razvoj u CO, Ana Zovko najavljuje i nove digitalne inovacije. „Želimo da naši korisnici znaju da smo njihov partner koji sustavno radi na prevenciji i sprečavanju nezgoda. Nastavit ćemo s razvojem i sa svakim novim osiguranjem koje lansiramo u sklopu LAQO branda koristit ćemo nove napredne tehnologije kako bi osiguranici uvijek dobili više od police osiguranja. Zadovoljan korisnik je u DNK LAQO branda“, poručuje Ana Zovko.

Predstavljanju LaqoPreventa prisustvovao je i Marijan Mumdžiev, CEO Amoda čiji je tim za LAQO razvio tehnološko rješenje, a za svoj su rad u insurtech sektoru dobili mnogobrojna internacionalna priznanja i nagrade. Financial Times je proglasio Amodo jednom od 5 top insurtech kompanija u svijetu.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti dio ovog projekta, iako Amodo ima korisnike diljem svijeta, napraviti ovako nešto u „svom dvorištu“ je od posebnog značaja za nas. Drago nam je da smo našli partnera koji je, poput nas, ne samo spreman pratiti globalne trendove nego ih i postavljati.“

Marko Vuletić, Dino Rađa, Ida Prester, Ana Zovko, Davor Tomašković i Marijan Mumdžiev
Marko Vuletić, Dino Rađa, Ida Prester, Ana Zovko, Davor Tomašković i Marijan Mumdžiev

Na predstavljanju LaqoPreventa sudjelovali su Dino Rađa, tata mladog vozača, i Marko Vuletić, mladi vozač i poznati domaći YouTuber. Obojica ističu kako je ovakav jednostavan, ali i zabavan način praćenja vožnje, koji stalno slikovito daje ocjene vožnje, vrlo koristan način u svakodnevnom osvještavanju potrebe za povećanjem opreza i pažnje za volanom.

Program prevencije LaqoPrevent dostupan je LAQO privatnim korisnicima i u potpunosti je dobrovoljan. Od lansiranja, u listopadu 2020. godine, LAQO – prvo 100 posto digitalno osiguranje pravi je hit među hrvatskim osiguranicima koji su prepoznali prednosti ugovaranja osiguranja u samo jednoj minuti, bez ijednog papira.